Ο χορός και οι εκφάνσεις του στην Καλαμάτα

Ο χορός και οι εκφάνσεις του στην Καλαμάτα

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκινά αυτή την Παρασκευή τις εκδηλώσεις του το 21ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας. Εκτός των 10 παραστάσεων από ελληνικές και ξένες ομάδες σύγχρονου χορού, το πρόγραμμά του περιλαμβάνει ένα σεμινάριο, ένα εργαστήριο, καθώς και πλούσιες παράλληλες εκδηλώσεις, με ελεύθερη είσοδο, σε ανοιχτούς χώρους της πόλης. Η πρώτη από αυτές είναι η έκθεση φωτογραφίας του Νίκου Ηλιόπουλου, την οποία το κοινό θα μπορεί να επισκεφθεί στο φουαγιέ της κεντρικής αίθουσας του Μεγάρου Χορού, τις ημέρες και τις ώρες των παραστάσεων που θα πραγματοποιηθούν εκεί. Η έκθεση αποτελείται από 20 ασπρόμαυρες και έγχρωμες φωτογραφίες μεγάλων διαστάσεων, και αναφέρεται στην παρουσίαση στον δημόσιο χώρο του εργαστηρίου χορογραφίας «On the road», που πραγματοποιήθηκε το 2014, στο πλαίσιο του 20ού Διεθνούς Φεστιβάλ, από τον Σύνδεσμο Χορού. Επόμενη εκδήλωση είναι αυτή που θα πραγματοποιηθεί μετά την πρώτη παράσταση (17/7), όταν το κοινό και οι καλλιτέχνες θα κατηφορίσουν μαζί στην παραλία και το Elite Beach Bar, για μια σειρά κινηματογραφικών προβολών με ταινίες μικρού μήκους. Θα ακολουθήσει γιορτή. Προβολή ταινίας θα γίνει και τη Δευτέρα 20/7 -αναφερόμαστε στο εξαιρετικό ντοκιμαντέρ «Πίνα Μπάους» του Βιμ Βέντερς- στο Καφέ Σινέ, στη Δυτική Παραλία της Καλαμάτας.

Συνέχεια την Τετάρτη 22/7, με την παρουσίαση του εργαστηρίου «360 μοίρες» της χορογράφου Μαριέλας Νέστορα, το οποίο θα διερευνήσει την κίνηση, τον χορό και την περφόρμανς στον δημόσιο χώρο. Την ίδια μέρα, τέλος, θα υπάρχει προβολή έργων σύγχρονης βιντεοτέχνης, με θέμα ή βασικό στοιχείο τον χορό και τη χορογραφημένη κίνηση, στο Πάρκο Σιδηροδρόμων. Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις ώρες και τις ακριβείς τοποθεσίες στο www.kalamatadancefestival.gr.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή