Drops of Breath, υποβρύχια παράσταση και για τολμηρούς δύτες

Drops of Breath, υποβρύχια παράσταση και για τολμηρούς δύτες

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τρεις τύποι εισιτηρίων θα δοθούν για μια από τις πιο ενδιαφέρουσες αλλά και απαιτητικές παραστάσεις χορού που κάνει πρεμιέρα αυτή την Παρασκευή (25/9) στο Σούνιο. Ο λόγος βέβαια για την πολυσυζητημένη υποβρύχια υπερπαραγωγή «Drops of Breath» η οποία θα παρουσιαστεί στην παραλία του Grecotel Cape Sounio για όσους επιλέξουν τα εύκολα, δηλαδή το «εισιτήριο οθόνης», (οπότε θα καθίσουν σε αναπαυτικά μαξιλάρια στο γρασίδι με θέα τον Ναό του Ποσειδώνα και θα απολαύσουν το θέαμα μέσα από γιγαντοοθόνη).

Οι πιο τολμηροί θα ζήσουν κάτι πραγματικά ανεπανάληπτο και αρκετά δύσκολο φαντάζομαι στην πράξη, αφού οι μεν κάτοχοι του «υποβρύχιου εισιτηρίου» θα πρέπει να φορέσουν καταδυτικό εξοπλισμό και να μπουν μέσα στη θάλασσα σε βάθος έξι μέτρων, ενώ οι κάτοχοι του «εισιτηρίου για την επιφάνεια» θα βάλουν μάσκα και βατραχοπέδιλα για να παρακολουθήσουν μια πανοραμική εικόνα της παράστασης.

Οι τρεις παρουσιάσεις του «Drops of Breath» στο Ακρωτήρι του Σουνίου θα δοθούν την Παρασκευή, το Σάββατο και την Κυριακή (25, 26, 27/9). Σε ένα υποθαλάσσιο κυκλικό σκηνικό που υπογράφει ο Γιώργος Γεωργίου με ηχητικό περιβάλλον τη μουσική σύνθεση του Τρύφωνα Κουτσουρέλη που θα ακούγεται τόσο στον βυθό όσο και στη στεριά, θα δούμε τι προετοίμασαν στο διάστημα των δύο περασμένων ετών η Γαλλίδα χορογράφος Sophie Bulbulyan, η Ελληνίδα Αποστολία Παπαδαμάκη και η Κύπρια Λία Χαράκη.

Εντυπωσιακή η ομάδα των ερμηνευτών/ χορευτών /δυτών (κάποιοι από αυτούς είναι άτομα με αναπηρία) που προέρχονται από τις δώδεκα συνεργαζόμενες χώρες του πρότζεκτ (Γαλλία, Γερμανία, Ελλάδα, Ελβετία, Ισπανία, Λίβανος, Νορβηγία, Ολλανδία, Ουγγαρία, Πορτογαλία, Σουηδία, Κύπρος). Να σημειώσουμε ότι το «Drops of Breath» αποτελεί την κύρια δράση του καινοτόμου προγράμματος «Η Υποβρύχια Καρδιά της Μεσογείου» («The Underwater Heart of the Mediterranean»), ένα έργο πολλαπλών δράσεων που αγγίζουν σε βάθος κοινωνικές, περιβαλλοντικές, πολιτιστικές και καλλιτεχνικές αξίες. Το σύνολο του έργου επιλέχθηκε από το πρόγραμμα «Δημιουργική Ευρώπη» της Γενικής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης και Πολιτισμού της Ευρωπαϊκής Ενωσης.

Το Drops of Breath δεν σταματά στις τρεις παραστάσεις του Σουνίου. Από τις 25 έως τις 27 Οκτωβρίου μέρος της μαγνητοσκοπημένης υποβρύχιας παράστασης θα προβάλλεται στο σύμπλεγμα των κτιρίων και στους κήπους του Μουσείου Βορρέ. Σ.Β.

​​Πληροφορίες για τις παραστάσεις στο Σούνιο στο τηλ. 210 72.34.567.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή