Επιστροφή σε μια «κλασική» Λίμνη των Κύκνων

Επιστροφή σε μια «κλασική» Λίμνη των Κύκνων

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

ΧΟΡΟΣ. Θα είναι η ευκαιρία για όσους δεν έχουν ξαναδεί μια «παραδοσιακή» Λίμνη των Κύκνων (καθώς τα τελευταία χρόνια έχουμε δει αρκετές καινοτόμες παραστάσεις του διάσημου μπαλέτου, όχι όμως την κλασική) να απολαύσουν τη μουσική του Τσαϊκόφσκι με λευκά tutus, την αθώα και θλιμμένη Οντίλ, τη «διαβολική» Οντίλ και όλα όσα συνιστούν την τέλεια συνταγή αυτού του απολαυστικού κλασικού μπαλέτου, ίσως του πιο γνωστού και αγαπητού στο κοινό. Ο λόγος για τις παραστάσεις της «Λίμνης των Κύκνων» που θα δώσει στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά (ιδανικός χώρος για την παρουσίαση του μπαλέτου) μια γνωστή ρωσική ομάδα χορού, το συγκρότημα Russian Ballet Theatre της Μόσχας, από τις 22 Οκτωβρίου έως τις 9 Νοεμβρίου. Το σημαντικό είναι πως θα δοθούν πολλές παραστάσεις (κάποιες μέρες μέχρι και τρεις την ημέρα), ενώ τα εισιτήρια ξεκινούν από 10 και φτάνουν στα 30 ευρώ.

Η «Λίμνη των Κύκνων», μία από τις πιο συγκινητικές ιστορίες αγάπης, με την εκπληκτική μουσική που έγραψε ο Τσαϊκόφσκι, παρουσιάστηκε για πρώτη φορά στις 4 Μαρτίου 1877 στο θέατρο Μπολσόι. Αν και έχουν υπάρξει πολλές και εξαιρετικές παραστάσεις του έργου από τότε σε θέατρα όλου του κόσμου, η Ρωσία έχει μια ιδιαίτερη παράδοση και γι’ αυτό κάθε παρουσίαση του μπαλέτου από μια ομάδα της πατρίδας του Τσαϊκόφσκι μοιάζει να μπορεί να αγγίξει λίγο παραπάνω την ψυχή του έργου. Το Russian Ballet Theatre, που ιδρύθηκε μόλις το 2000, διαπρέπει παγκοσμίως με τη συγκεκριμένη παράσταση.

Παρ’ όλα αυτά, υιοθετώντας τις παραδόσεις της κληρονομιάς του κλασικού μπαλέτου, περιλαμβάνει στο ρεπερτόριό του σχεδόν όλα τα έργα του χρυσού αιώνα του ρωσικού μπαλέτου, όπως τα «Ωραία Κοιμωμένη», «Καρυοθραύστης», «Ζιζέλ», «Μπαγιαντέρα», «Δον Κιχώτης» κ.ά. Από την εποχή της ίδρυσής του το Russian Ballet Theatre έχει περιοδεύσει σε πολλές χώρες του κόσμου, ενώ συνεργάζεται συχνά με κορυφαίους και σολίστ διαφόρων ομάδων, μεταξύ τους τα θέατρα Μπολσόι, Μαριίνσκι και Στανισλάβσκι.

Πέρα όμως από τη μουσική (αποτελεί ένα αυτόνομο μουσικό έργο μεγάλων ερμηνευτικών απαιτήσεων) και την ιστορία του μπαλέτου, πρέπει να τονιστεί ότι η «Λίμνη των Κύκνων» είναι η υπέρτατη πρόκληση στην καριέρα των κλασικών χορευτών, αφού οι δεξιοτεχνικές ικανότητες και ο λυρισμός που απαιτούνται για την ολοκληρωμένη ερμηνεία του είναι σχεδόν πέρα από τα ανθρώπινα όρια.

​​Προπώληση εισιτηρίων στα ταμεία του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά και ηλεκτρονικά στα sites viva.gr, artinfo.gr. Επίσης στα καταστήματα Public, Παπασωτηρίου, Seven Spots, Ianos, Media Markt. Τηλεφωνικές κρατήσεις στα τηλ. 11876, 210-41.43.310, 210-92.13.310.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή