Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας επιστρέφει με μεγαλύτερη διάρκεια

Το Διεθνές Φεστιβάλ Χορού Καλαμάτας επιστρέφει με μεγαλύτερη διάρκεια

1' 45" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με τέσσερις επιπλέον ημέρες χορού και εκδηλώσεων, συνεργασίες με ελληνικές και ξένες χορευτικές ομάδες και σεμινάρια έρχεται το 22ο Διεθνές Φεστιβάλ Χορού της Καλαμάτας (15 – 26 Ιουλίου). Σύμφωνα με πληροφορίες, παρουσία στο φετινό φεστιβάλ θα έχουν θεσμικοί πολιτιστικοί φορείς, όπως η Εθνική Λυρική Σκηνή με την παράσταση «Links» του Αντώνη Φωνιαδάκη, αλλά και παλαιοί γνώριμοι της διοργάνωσης όπως η βραβευμένη ομάδα RootlessRoot.

Επιπλέον, θα παρουσιάσουν τη δουλειά τους νέοι ταλαντούχοι χορογράφοι που έχουν διακριθεί στο εξωτερικό, ενώ δεν θα λείψουν και γνωστές ελληνικές ομάδες χορού, όπως η «Αμάλγαμα» της Μαρίας Γοργία. Στο πνεύμα ότι ο χορός είναι στάση ζωής, θα συμμετάσχουν στο φεστιβάλ ομάδες με ερμηνευτές άτομα με αναπηρία, όπως οι Βρετανοί Καντούκο που θα παραδώσουν και σεμινάριο χορού. Σύμφωνα με πληροφορίες, θα παρουσιαστεί επίσης η περφόρμανς «Drops of peace», η οποία αποτελεί την «υπέργεια» συνέχεια της υποβρύχιας παράστασης «Drops of breath» που παρουσιάστηκε πέρυσι στην Ελλάδα.

Εκπαιδευτικά σεμινάρια

Ο προϋπολογισμός του φετινού φεστιβάλ εκτιμάται ότι θα κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα (περίπου 400.000 ευρώ), ενώ για πρώτη φορά θα γίνουν προβολές στο αίθριο του Μεγάρου Χορού. Παραστάσεις και εκδηλώσεις θα διοργανωθούν επίσης στο Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στο Δημοτικό Στάδιο, στο Ζουμπούλειο Μέγαρο, αλλά όχι στο γνωστό Κάστρο, λόγω κόστους. Και φέτος θα διοργανωθούν σεμινάρια και εργαστήρια για τον χορό, τα οποία θα απευθύνονται σε επαγγελματίες και ερασιτέχνες χορευτές. Η χορογράφος Πατ Κάτερσον θα συνεργαστεί για δεύτερη φορά με τη διοργάνωση και θα διδάξει μέρη του τελευταίου της έργου «NOW», μαζί με τη χορεύτρια Σόνια Στριμπάκου που συμμετείχε στο έργο, τα οποία θα παρουσιαστούν στο κοινό. Η Μπάρμπαρα Κέιν θα διδάξει την τεχνική που δημιούργησε η Ισιδώρα Ντάνκαν, με επιρροές από τους αρχαίους ελληνικούς μύθους και τη μυκηναϊκή ιστορία, σε σπουδαστές, επαγγελματίες και μη χορευτές. Η χορογραφία θα παρουσιαστεί επίσης στο κοινό μετά το τέλος των μαθημάτων. Ενα δίωρο εργαστήρι χορού με ελεύθερη συμμετοχή θα προσφέρει και η ομάδα Καντούκο σε άτομα με και χωρίς αναπηρία. Οπως έχει ήδη ανακοινωθεί, τα εισιτήρια των παραστάσεων θα είναι 15 ευρώ για την κεντρική σκηνή, 12 ευρώ για τις παραστάσεις στο Στούντιο του Μεγάρου Χορού, ενώ η είσοδος στις παράλληλες εκδηλώσεις θα είναι ελεύθερη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή