Και χορευτής σημαίνει φως

1' 15" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Πάντα πίστευα ότι στην αργή εκπνοή μας βρίσκεται ο τόπος όπου κατοικεί η αίσθηση της βαθιάς πνευματικής ενέργειας. Σε έναν κόσμο που τρέχει τόσο γρήγορα, με την ανάπτυξη της τεχνολογίας και της πληροφορίας, κατά κάποιον τρόπο είμαι διατεθειμένος να κινηθώ αντίθετα σε αυτό το ρεύμα, προκειμένου να καταλάβω τι μπορεί να σημαίνει να συνδέομαι όχι μόνο πνευματικά, αλλά και κάθετα», λέει ο διάσημος χορευτής Ακραμ Καν. Το κείμενο φιλοξενείται στο πρόγραμμα της Hellenic Dance Company (HDC) και περιγράφει αδρά τη στάση ζωής που πολλοί υιοθετούν σε κάθε εποχή, εάν αναζητούν ουσιαστική σύνδεση, με την οικογένεια, με τους φίλους, με την κοινωνία.

«Η μικρή πραγματεία για την έννοια του χρόνου», όπως χαρακτηρίζει ο Καν τη χορογραφία του «Vertical road», συμπυκνώνει και το μήνυμα που έστειλαν οι νέοι χορευτές της HDC, δευτεροετείς, τελειόφοιτοι και απόφοιτοι της Κρατικής Σχολής Ορχηστικής Τέχνης (ΚΣΟΤ), χορεύοντας στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών… Tomorrow, σε χορογραφίες των Ακραμ Καν, Μάρθα Γκράχαμ, Tόνo Λάχκι, Γιάσμιν Βάρντιμον και Αντώνη Φωνιαδάκη.

Η HDC δημιουργήθηκε το 2000 στην ΚΣΟΤ, ως όχημα των παιδιών της ΚΣΟΤ για την οργάνωση επαγγελματικών παραστάσεων, με την Παυλίνα Βερέμη –γενική διευθύντρια της σχολής– και τους χορευτές να δηλώνουν πίστη ότι με τη σκληρή δουλειά μπορεί να βγει η χώρα δυνατή από την κρίση.

Πολλοί θεατές προχθές το βράδυ ήταν αγαπημένα πρόσωπα των χορευτών. Ωστόσο, στην κατάμεστη αίθουσα ήταν και πολλοί –μεταξύ αυτών η υπουργός Πολιτισμού Λυδία Κονιόρδου– όσοι ένωσαν το θερμό χειροκρότημά τους με τις «υποκειμενικές» επευφημίες των συγγενών και φίλων, επιβεβαιώνοντας ότι το αύριο απαιτεί σκληρή δουλειά και ενθουσιασμό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή