Μια ντροπαλή σαύρα «ζωντανεύει» στο Παλλάς

Μια ντροπαλή σαύρα «ζωντανεύει» στο Παλλάς

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Gila Monster μπορεί να μην έχει κάποιο ιδιαίτερα τρομακτικό χαρακτηριστικό για να δικαιολογεί το όνομά του, αλλά το τσίμπημα αυτής της σαύρας, που ζει στην έρημο της Αριζόνας των ΗΠΑ, μπορεί να προκαλέσει ανυπόφορο πόνο. Τα χρώματά της διαφέρουν μεταξύ του ροζ, του πορτοκαλί και του κόκκινου και βέβαια γίνονται πιο έντονα όταν βρίσκεται σε κίνδυνο για να προειδοποιεί τους εχθρούς της ότι ετοιμάζονται να τα βάλουν με έναν δηλητηριώδη αντίπαλο. Η μικρή και ντροπαλή για τον άνθρωπο σαύρα, όπως και η υπόλοιπη ενδιαφέρουσα πανίδα και χλωρίδα της ερήμου Σονόρα, «ζωντανεύουν» στη σκηνή του θεάτρου Παλλάς (από 21/12) από τους απίθανους Momix και την παράσταση «Opus Cactus». Χρησιμοποιώντας μόνο φωτισμούς, σκιές, στηρίγματα και κυρίως τα σώματά τους η αμερικανική ομάδα αθλητικού – ακροβατικού χορού δημιούργησε ένα χορευτικό θέαμα εμπνευσμένο από την Αγρια Δύση. Οπως έχει σημειώσει ο καλλιτεχνικός διευθυντής και δημιουργός των χορογραφιών της ομάδας, Μόουζες Πέντλετον, αυτό που θέλει να αποτυπώσει στη σκηνή δεν είναι ο κόσμος όπως είναι στην πραγματικότητα αλλά όπως θα μπορούσε να είναι σε μια φαντασίωση.

«Με ενδιαφέρει μια πιο θετική εικόνα του κόσμου. Και βέβαια με ενδιαφέρει κάθε τι μαγικό και μυστηριώδες και όμορφο στη φύση», τονίζει.

Αρχικά το «Opus Cactus» σχεδιάστηκε για το μπαλέτο της Αριζόνας, αλλά τελικά έγινε κομμάτι του ρεπερτορίου των Μomix σε ένα παιχνίδι μεταμορφώσεων και εντυπωσιακών ψευδαισθήσεων. Στην παράσταση, οι χορευτές θα γίνουν κροταλίες, βράχοι, κάκτοι, πουλιά της ερήμου και πλάσματα του μικρόκοσμου με παύσεις και κινήσεις ακριβείας σε ένα ταξίδι στη «χώρα των θαυμάτων» του Πέντλετον. Οπως ο ίδιος έχει επισημάνει: «Η τέχνη βοηθά πρώτα απ’ όλα τον ίδιο τον καλλιτέχνη να γνωρίσει τον εαυτό του. Επόμενος στόχος της είναι να βοηθήσει τον θεατή όχι μόνον να ανακαλύψει τον εαυτό του, αλλά και να βρει χρόνο να χαλαρώσει και να αφήσει το μυαλό του να ταξιδέψει. Ο,τι κι αν κάνουμε, όσες παραστάσεις κι αν στήσουμε, αν καταφέρουμε να κάνουμε τους ανθρώπους να ταξιδέψουν για λίγο μαζί μας, έχουμε επιτύχει τον σκοπό μας».

​​21 – 26/12 στο Παλλάς, Βουκουρεστίου 5.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή