Ζιζέλ κατά Μουχαμέντοφ

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Μόνο μπράβο για αυτή την αναβίωση (πόσες φορές πια;) του υπερ-ρομαντικού μπαλέτου «Ζιζέλ» από το Κλασικό (ξανά) Χορό-συγκρότημα της Ε.Λ.Σ. Μετά τις 2 σύγχρονες (όχι μοντέρνες, αλίμονο πια) προτάσεις του καινούριου διευθυντή του το συγκρότημα επέστρεψε στα … κλασικά του. Από το T.V. διαφημιστικό σποτ φάνηκε ότι τα πράγματα θα πήγαιναν καλά. Και ο παλαιότερος διευθυντής του Ιρέκ Μουχαμέντοφ πραγματοποίησε μια εξαιρετική αναβίωση. Και φάνηκε ότι όλοι βοήθησαν και με το παραπάνω. Οι βοηθοί του Ιρέκ (Ι. Ακριώτη, Α. Νέσκωβ) οι επιμελητές σκηνικών και κοστουμιών από την πρώτη πρόταση του ίδιου του Ιρέκ (2008) με μόνη ένσταση τους πρωτότυπους φωτισμούς της πάντα έξοχης Ε. Ντεκώ, που περιορίστηκαν σε περισσότερα του δέοντος σκοτάδια.

Με μεγάλη μου λύπη, οι παγωνιές, τα χιονόνερα και ένα γερό κρύωμα με εμπόδισαν να παρακολουθήσω και τις 3 διανομές. Είδα μόνο την ‘επίσημη’ πρεμιέρα και παρακολούθησα το προσκαλεσμένο, γκεστ!, ζευγάρι από το Βασιλικό Μπαλέτο της Ν. Ζηλανδίας! Πού το βρήκαν; Την γιαπωνέζα Μαγιού Τανιγκαϊτο και τον Τζόζεφ Σκέλτον. Σοβαροί επαγγελματίες με ικανή κατάρτιση, αλλά θα περίμενα την μπαλαρίνα να εκτελέσει την πρωτότυπη ‘δύσκολη’ variation της α’ πράξης όχι την απλοποιημένη με τα αλλεπάλληλα πηδηματάκια στις pointes και τα tours piques.

Ο Ιρέκ μετέτρεψε το δύσκολο «Χωριάτικο pas de deux» της α’ πράξης σε pas de trois. Ικανοποιητικοί οι σολίστ, ο Μάικλ Ντούλαν ας προσέξει τις πιρουέτες του να μην καταλήγουν σε μικρά πηδηματάκια-hop hop! Αποκαλυπτική η Όλγα Ζουρμπινά ως Μύρτα. Μπράβο. Αλλά και οι 2 ακόλουθες της, ‘miseries’ στα αγγλικά με ικανοποίησαν. Οι ρόλοι caracteres (η μητέρα, ο δούκας, η κόμισσα, αυλικοί και χωρικοί) καλοδουλεμένοι με προσοχή στις λεπτομέρειες. Τέλος, αλλά πρώτος, ο Ιλαρίων του Στράτου Παπανούση. Ερμηνεία για το Βασιλικό Μπαλέτο της Ν. Ζηλανδίας. (16/12)

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή