Η Αθήνα χορεύει τον Μάιο

1' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πώς και πού χορεύει ο χορός σήμερα; Ποια είναι τα «σώματα» που διαγράφουν την κίνησή του και ποια τα κοινωνικά, πολιτιστικά και ιστορικά συμφραζόμενα μέσα στα οποία τα σώματα αυτά αναδύονται; Είναι δυνατόν να αντιληφθούμε την κίνηση της ζωής μας σαν μια σειρά χορογραφικών αυτοσχεδιασμών; Τις απαντήσεις στα ερωτήματα αυτά φιλοδοξεί να ανιχνεύσει το διεθνές φεστιβάλ σύγχρονου χορού «ARC FOR DANCE FESTIVAL», που συμπληρώνει φέτος την πρώτη δεκαετία ζωής.

Το φεστιβάλ ξεκίνησε το 2008 χάρη στην πρωτοβουλία και τη φροντίδα της καλλιτεχνικής του διευθύντριας Φρόσως Τρούσα. Στη φετινή διοργάνωση, που ξεκινά αύριο 5 Μαΐου και διαρκεί ως τις 27 του ίδιου μήνα, με εκδηλώσεις και δράσεις σε διάφορους χώρους στην Αθήνα, εισάγεται για πρώτη φορά ο θεσμός των ανοιχτών, δυναμικών διαλογικών συναντήσεων ανάμεσα σε δημιουργούς και κοινό. Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν οι οργανωτές «οι χορογράφοι Πατρίσια Απέργη, Ερμίρα Γκόρο, Λίντα Καπετανέα και Alexandra Waierstall συνομιλούν με το κοινό και αποκαλύπτουν τη σύνθετη ‘πρώτη ύλη’ του χορογραφικού τους έργου, με αφορμή ένα σώμα επιλεγμένων ταινιών και με άξονα τις επιρροές και τους προβληματισμούς που διαμορφώνουν την προσωπική τους δημιουργική διαδικασία (ΑRC_dialogues)». Η αρχή θα γίνει αύριο και την Κυριακή με τους ARC_dialogues, δύο βραδιές, γνωριμίας με τις χορογράφους, προβολή ταινιών, συζήτηση με το κοινό, στο θέατρο OLVIO (Ιερά Οδός 67 και Φαλαισίας 7, Βοτανικός. Τηλ. 210-3414118) στις 9.30 μ.μ.

Το φεστιβάλ υλοποιείται στο πλαίσιο του Επιχειρησιακού Προγράμματος «ΑΤΤΙΚΗ 2014-2020» και συγχρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση (Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης) και από εθνικούς πόρους.

Πληροφορίες για το πρόγραμμα στο www.arcfordancefestival.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή