Ελληνικό μπλουζ με διεθνή καριέρα

Ελληνικό μπλουζ με διεθνή καριέρα

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Oι Blues Wire, το πιο επιτυχημένο και ένα από τα μακροβιότερα ελληνικά μπλουζ συγκροτήματα, θα δώσουν την τελευταία τους εμφάνιση στην Αθήνα αυτό το Σαββατοκύριακο πριν επιστρέψουν στη Θεσσαλονίκη. Εχοντας συμπληρώσει τρεις δεκαετίες μουσικής πορείας η μπάντα, που δημιούργησαν το 1983 ο Ηλίας Zάικος και ο Σωτήρης Zήσης μπορεί να υπερηφανεύεται ότι κατάφερε να κάνει διεθνή καριέρα και να συνεργαστεί, μεταξύ άλλων, με τον Τζον Χάμοντ, την πιανίστα Κέιτι Ουέμπστερ και τον Louisiana Red.

Τα ιδρυτικά της μέλη παραμένουν ιδιαίτερα ενεργά ώς σήμερα, δίνοντας συναυλίες κάθε χρόνο. Το φθινόπωρο του 2018 κυκλοφόρησαν ένα νέο άλμπουμ με τίτλο «N.O.S.», ύστερα από δισκογραφική απουσία αρκετών χρόνων και ξεκίνησαν έναν κύκλο συναυλιών στο «Κύτταρο», ο οποίος ολοκληρώνεται το βράδυ του Σαββάτου. Εκτός από κομμάτια του νέου τους δίσκου, το πρόγραμμα περιλαμβάνει επιλογές από το σύνολο της δισκογραφίας τους και φυσικά αγαπημένα blues standards σε απρόσμενες εκτελέσεις. Στα ντραμς η σταθερή συνεργάτις των Ηλία Ζάικου και Σωτήρη Ζήση, Νίκη Γουρζουλίδου. Μαζί τους στη σκηνή θα βρίσκονται η τραγουδίστρια Τζένη Καπάδαη και το συγκρότημα Τhe Bet της εγχώριας εναλλακτικής σκηνής.

Οι Blues Wire εμφανίζονται στο «Κύτταρο» αύριο στις 10 μ.μ. Προπώληση στο Viva.gr και στα καταστήματα Reload, Seven Spot, Wind, Ευριπίδης και Yoleni’s.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή