Μουσικές και δροσιές στον Κήπο

Μουσικές και δροσιές στον Κήπο

2' 23" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησε από μια έξυπνη ιδέα και πλέον έχει γίνει θεσμός. Ο λόγος για τις μουσικές εκδηλώσεις που διοργανώνονται στον Κήπο του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών τα τελευταία εννέα χρόνια με κοινό πολυπληθές και ποικίλο. Ολα ξεκίνησαν τον Ιούνιο του 2010, όταν ο  σπουδαίος Ρικάρντο Μούτι με τη Φιλαρμονική της Βιέννης έδωσε στο Μέγαρο μια sold out παράσταση. Τότε για πρώτη φορά βγήκαν στον κήπο γιγαντοοθόνες και έγινε ζωντανή αναμετάδοση με τεράστια επιτυχία. Μολονότι τότε διανύαμε έναν μουντιαλικό Ιούνιο, εκείνη η βραδιά έγινε ένα από τα μουσικά γεγονότα του καλοκαιριού.

Εκτοτε οι θερινές συναυλίες αυξήθηκαν και πλήθυναν φιλοξενώντας μερικά από τα πλέον καταξιωμένα ονόματα του σύγχρονου ελληνικού τραγουδιού, από τον Διονύση Σαββόπουλο και τον Λουκιανό Κηλαηδόνη έως τους νεότερους Νίκο Πορτοκάλογλου, Κωστή Μαραβέγια και Κωνσταντίνο Βήτα. Το πρόγραμμα περιλαμβάνει πάντοτε και νέους καλλιτέχνες που δίνουν εδώ τα πρώτα ραντεβού τους με το αθηναϊκό κοινό, όπως έγινε πέρυσι με την Κατερίνα Ντούσκα.

Με χαλαρή διάθεση λοιπόν και ευρύ ρεπερτόριο ξεκινά και φέτος ο Κήπος του Μεγάρου. Η αυλαία ανοίγει μεθαύριο με την Ολια Λαζαρίδου και τη Μελίνα Τανάγρη (5/6) σε μια παράσταση με «Ποίηση και μουσική», ενώ λίγο αργότερα ο Leon of Athens και η Ειρήνη Σκυλακάκη (7/6)  αφήνουν το εξωτερικό για μια βραδιά στην Αθήνα. Οι λάτρεις της world music επιλέγουν τη Nana Simopoulos και την μπάντα της (13/6), οι λάτρεις του ελληνικού λαϊκού και τραγουδιού την Ελένη Πέτα (27/6), τη Γλυκερία και τη Μελίνα Ασλανίδου (27/6) σε τραγούδια-σταθμούς της καριέρας τους.

Μουσικές και δροσιές στον Κήπο-1

Οι Gadjo Dilο.

Ο Ιούνιος κλείνει με το μεγάλο πάρτι για τα 10 χρόνια των Gadjo Dilο (28/6), του συγκροτήματος που έφερε τη μουσική manouche στο ευρύ κοινό. Τον ίδιο μήνα, στις 21, όπως κάθε χρόνο, γιορτάζεται η Ημέρα της Μουσικής.

Η «Γιορτή της Μουσικής» (21/6) έχει ελεύθερη είσοδο και συμμετέχουν ορχηστρικά σύνολα και σολίστ: η Κρατική Ορχήστρα Αθηνών, οι πιανίστες Χρήστος Μαράντος και Χάραλντ Οσμπεργκ, η χορωδία Polyphonica και οι Μottet με φιλοξενούμενους τους τραγουδιστές Ξένια Γαργάλη και Σταύρο Σαλαμπασόπουλο. Η Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη «Λίλιαν Βουδούρη» το Συλλόγου «Οι Φίλοι της Μουσικής» «προλογίζει» τη βραδιά με απογευματινά εργαστήρια και συναυλίες για μικρούς και μεγάλους.

Ο Ιούλιος περιλαμβάνει τέσσερις συναυλίες και ξεκινά με την Angelika Dusk και τον Ιαν Στρατή (2/7), οι οποίοι αναζητούν τους δικούς τους μουσικούς ήρωες μέσα από επιτυχίες που άφησαν εποχή. Ακολουθούν η Μαρία Παπαγεωργίου (5/7) με τη δική της προσωπική συλλογή αγαπημένων τραγουδιών και η Ρίτα Αντωνοπούλου με τον Θοδωρή Οικονόμου (9/7) – μια φωνή κι ένα πιάνο για μια τρυφερή καλοκαιρινή βραδιά. Η αυλαία των εκδηλώσεων κλείνει στις 12/7 με ένα ροκ εν ρολ πάρτι και τον Δώρο Δημοσθένους σε ρόλο Ελβις Πρίσλεϊ.

Ολες οι εκδηλώσεις του Κήπου αρχίζουν στις 8 μ.μ. και τελειώνουν αυστηρά στις 11 μ.μ. από σεβασμό στην πυκνοκατοικημένη γειτονιά. Με ανάλογη ευαισθησία επιλέγονται και οι εκδηλώσεις, ελέγχοντας αυστηρά την ένταση του ήχου, ώστε κανείς να μην αισθάνεται ότι ο Κήπος με τις συναυλίες του επιβαρύνει το ηχοτοπίο της πόλης. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή