Οι μουσικές ιστορίες της Ρίτα Γουίλσον στο Summer Nostos

Οι μουσικές ιστορίες της Ρίτα Γουίλσον στο Summer Nostos

1' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τη γνωρίζουμε ως ηθοποιό, συγγραφέα, παραγωγό μεγάλων επιτυχιών όπως ήταν οι ταινίες «My Big Fat Greek Wedding» και «Mamma Mia», τώρα όμως έχουμε την ευκαιρία να τη δούμε και στη σκηνή, στο πλαίσιο του Summer Nostos Festival, όπου θα ερμηνεύσει τα τραγούδια της, καθώς το τραγούδι είναι το μεγάλο πάθος της και τα τελευταία χρόνια αφοσιώνεται σε αυτό όλο και περισσότερο.

Ο λόγος, για τη Ρίτα Γουίλσον, που σήμερα το βράδυ θα παρουσιαστεί στο ελληνικό κοινό με ένα πρόγραμμα βασισμένο στα άλμπουμ που έχει κυκλοφορήσει μέχρι σήμερα. Το πρώτο, με τίτλο «AM/FM», που εκδόθηκε το 2010, ήταν φόρος τιμής σε αγαπημένα της τραγούδια από τις δεκαετίες του ’60 και του ’70.

Το ταλέντο της ως δημιουργός και δη ως στιχουργός το έδειξε το 2016 με το άλμπουμ που έφερε το όνομά της «Rita Wilson», ενώ ταυτόχρονα έκανε μια σειρά εμφανίσεων που δεν είχαν απλώς συναυλιακό χαρακτήρα, αλλά μια πληρότητα ως προς την παρουσίαση και τη συμμετοχή και άλλων καλλιτεχνών. Στην κριτική τους οι New York Times είχαν γράψει ότι στις ζωντανές εμφανίσεις της έχει το φυσικό ταλέντο να ψυχαγωγεί, είναι επικοινωνιακή και άμεση.

Κάθε δημιουργία της είναι μια δυνατή αφήγηση που αποκαλύπτει το χάρισμά της να λέει ιστορίες, με αποκορύφωμα το τελευταίο της άλμπουμ «Bigger Picture» (2018). Σε αυτό το τρίτο της άλμπουμ και μετά την περιπέτειά της με τον καρκίνο του στήθους, για την οποία μίλησε σε εκτενές άρθρο της στο περιοδικό Harper’s Bazaar τον Σεπτέμβριο του 2017, κάνει ένα τολμηρό βήμα μπροστά δημιουργικά, γίνεται περισσότερο προσωπική και εξομολογητική από ποτέ, καθώς ανασύρει προσωπικές της προκλήσεις και μιλάει για αυτές με τους στίχους της. Κάθε τραγούδι είναι μια ιστορία.

Τα τραγούδια της πάντως διακρίνονται για τον έντονο λυρισμό τους και έχουν σαφείς επιρροές από την αμερικανική φολκ-ποπ. Ερχεται στο Summer Nostos Festival για να δημιουργήσει μια αυθεντική μουσική ατμόσφαιρα που μπορεί κανείς να συναντήσει στον Νότο των ΗΠΑ. Αν και στην Ελλάδα έρχεται συχνά με τον σύζυγό της Τομ Χανκς, καθώς και οι δύο αγαπούν ιδιαιτέρως τη χώρα, αυτή είναι η πρώτη της συναυλία.

Εναρξη στις 7.30 μ.μ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή