Μουσική δωματίου στον Αργοσαρωνικό

Μουσική δωματίου στον Αργοσαρωνικό

57" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Σηκώνει αυλαία το 9o Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου Σαρωνικού την Πέμπτη 31 Ιουλίου για να γυρίσει τα νησιά του Αργοσαρωνικού, παρουσιάζοντας έργα σπουδαίων συνθετών, όπως του Μότσαρτ, του Σούμαν, του Ντβόρζακ, του Μπραμς και του Σκαλκώτα. Το Φεστιβάλ θα υποδεχθεί για έκτη φορά τον Μπέντζαμιν Μπόουμαν, ο οποίος συμμετείχε στις εκδηλώσεις του από το 2012 μέχρι το 2016 και είναι σήμερα εξάρχων της ορχήστρας της Metropolitan Opera της Νέας Υόρκης, καθώς και εξάρχων του American Ballet Theatre.

Για πρώτη φορά θα συμμετάσχουν ο Αντριου Τζόις, πρώτο τσέλο της Συμφωνικής Ορχήστρας της Νέας Ζηλανδίας και η διακεκριμένη μουσικός Κάνα Σουγκιμούρα. Σταθεροί προσκεκλημένοι στο Φεστιβάλ Σαρωνικού είναι η Φινλανδή βιολονίστρια Σίνι Σιμονέν, ο Iσραηλινός πιανίστας Νόαμ Γκρινμπεργκ και ο τσελίστας Τζούλιαν Αρπ. Το φετινό πρόγραμμα περιλαμβάνει το περίφημο δεύτερο τρίο με πιάνο του Σούμπερτ, το αριστουργηματικό τρίο με πιάνο αρ. 3 opus 110 του Σούμαν, το σεξτέτο εγχόρδων opus 36 του Mπραμς, το κουιντέτο εγχόρδων K 593 του Μότσαρτ, το γνωστό ως «Αμερικάνικο» κουαρτέτο εγχόρδων του Ντβόρζακ και το ντούο για βιολί και βιόλα του Νίκου Σκαλκώτα, τιμώντας τα 70 χρόνια από τον θάνατο του μεγάλου Ελληνα συνθέτη.

Φεστιβάλ Αργοσαρωνικού, 31 Ιουλίου έως 4 Αυγούστου

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή