Ροκ πάρτι πλάι στο ποτάμι

2' 40" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν είστε από εκείνους που τους αρέσει να περνούν τις διακοπές τους όχι μόνο μεταξύ μπάνιου, παραλιακής ταβέρνας και δωματίου (με θέα θάλασσα κι αυτό), αλλά και στο βουνό και στο ποτάμι, τότε πιθανότατα γνωρίζετε το River Party. Δεν συμβαίνει συχνά άλλωστε, τουλάχιστον στη χώρα μας, ο κόσμος να μαζεύεται καλοκαιριάτικα στα βουνά για μουσικά φεστιβάλ που τέτοιο καιρό συνήθως οργανώνονται στα νησιά. Στο Νεστόριο της Καστοριάς τα πράγματα είναι διαφορετικά. Εκεί αυτές τις ημέρες και μέχρι την Κυριακή, χιλιάδες κόσμου κατασκηνώνει δίπλα στον Αλιάκμονα και στη σκιά του Γράμμου, προκειμένου να απολαύσει ωραίες συναυλίες, βουνίσιες δραστηριότητες και βέβαια την ίδια τη φύση, που γεμίζει με φρέσκες δυνάμεις τον επισκέπτη-δραπέτη των ρυθμών της πόλης.

Ροκ πάρτι πλάι στο ποτάμι-1

Χιλιάδες κατασκηνωτές και μουσικόφιλοι περνούν κάθε χρόνο μερικές ημέρες στη δροσιά των βουνών, απολαμβάνοντας καλή μουσική και δραστηριότητες, σε ένα φεστιβάλ που μετράει τέσσερις δεκαετίες παρουσίας.

Ποιους θα δει όμως εκείνος που θα βρεθεί στο Νεστόριο το προσεχές τριήμερο; Η απάντηση είναι πολύ ενδιαφέρουσα, ειδικά για όσους αγαπούν περισσότερο τον ήχο της ροκ. Σήμερα Παρασκευή, στην κεντρική σκηνή πλάι στο ποτάμι θα ανεβούν τα διαχρονικά «Μωρά στη Φωτιά» του Στέλιου Σαλβαδόρ, οι εξαιρετικοί μουσικοί Planet of Zeus και ο –δίχως συστάσεις– Βασίλης Παπακωνσταντίνου. Ο ηλεκτρισμός θα ανεβεί ακόμα παραπάνω στο Paradise Stage, όπου το αναγεννημένο γκρουπ «Λευκή Συμφωνία» θα προετοιμάσει το κοινό για τους πάντα εξεγερτικούς Panx Romana. Βουτιά στο ποτάμι, πεζοπορία ή αναρρίχηση στο βουνό, γιόγκα (για τους πιο… πνευματικούς) και συνέχεια με τις συναυλίες του Σαββάτου, που είναι ίσως και οι πιο αναμενόμενες του τριημέρου. Σχεδόν τέσσερις δεκαετίες ελληνικού ροκ θα περάσουν από το River Stage, ξεκινώντας από τους «Απροσάρμοστους», το θρυλικό συγκρότημα του Παύλου Σιδηρόπουλου, το οποίο συμπράττει με τον Σταμάτη Μορφονιό, και συνεχίζοντας με τους πάντα κορυφαίους Γιάννη Αγγελάκα και Παύλο Παυλίδη με τις μπάντες τους. Οι δύο σύγχρονοι «πατριάρχες» του ροκ αποτελούν σταθερή εγγύηση για ένα καλό λάιβ, όμως ακόμα και όσοι προτιμούν τον πιο «σκληρό» ήχο δεν θα απογοητευθούν· οι τρομεροί –και επίσης ιστορικοί– Nightstalker θα φροντίσουν για αυτό ενώ στη διπλανή σκηνή ο Leon of Athens θα ακολουθήσει την αντίστροφη διαδρομή με τις πιο ήπιες μελωδίες του.

Ροκ πάρτι πλάι στο ποτάμι-2

Ο Γιάννης Αγγελάκας είναι ένα από τα μεγάλα ονόματα της ελληνικής σκηνής που θα βρεθούν στο River Party.

Οσο για την Κυριακή –ίσως και λόγω του διόλου απίθανου χανγκόβερ– το πρόγραμμα είναι πιο χαλαρό: οι πολυμελείς Fundracar δίνουν ρέγκε ρυθμούς στο Paradise Stage, ενώ παραδίπλα ο δεξιοτέχνης της λαϊκής κιθάρας Δημήτρης Μυστακίδης παίζει τα «πειραγμένα» του ρεμπέτικα. Η κορύφωση φυσικά έρχεται και εδώ αργότερα το βράδυ, όταν στην κεντρική σκηνή θα ανέβουν οι «Πυξ Λαξ». Το πιο επιτυχημένο ελληνικό συγκρότημα των τελευταίων δεκαετιών υπόσχεται ένα μεγάλο πάρτι για το κλείσιμο του φεστιβάλ, με τις καλύτερες στιγμές από την πλούσια δισκογραφία τους. Αξίζει τέλος να σημειωθεί πως το φετινό River Party συνεργάζεται για πρώτη φορά με το πρόγραμμα ανακύκλωσης «Κάθε κουτί μετράει», καλώντας τους κατασκηνωτές να αναζητήσουν τους «πράκτορες» με τα σχετικά σακίδια, ώστε να ανακυκλώσουν τα κουτάκια μπίρας και αναψυκτικών τους. Οσοι έχουν βρεθεί σε παρόμοια φεστιβάλ και εκδηλώσεις γνωρίζουν τη σημασία τέτοιας κίνησης, μιας και η φύση απαιτεί σεβασμό προκειμένου να δίνει τα δώρα της: τον καθαρό βουνίσιο αέρα, τα δροσερά νερά, τη σκιά του δάσους, υπέροχο σκηνικό για τα γλέντια και τις γιορτές μας.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή