Ο Ελ Γκρέκο εμπνέει τους κλασικούς

Ο Ελ Γκρέκο εμπνέει τους κλασικούς

53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Από την ερχόμενη Δευτέρα 26 Αυγούστου ορισμένοι από τους καλύτερους σολίστες κλασικής μουσικής θα βρίσκονται στα Χανιά, ανάμεσα στους οποίους οι Γιώργος Δεμερτζής, Βασίλης Βαρβαρέσος, Τίτος Γουβέλης, Νοέ Ινουί, Δημήτρης Καρακαντάς, Λένα Ζαφειροπούλου, Ντέιβιντ Μπόγκοραντ, για το 8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, που εμπνέεται από τον ζωγράφο Ελ Γκρέκο.

Ο Κρητικής καταγωγής Δομήνικος Θεοτοκόπουλος εισήγαγε ένα προσωπικά δραματικό και εξπρεσιονιστικό ύφος, το οποίο αντιμετωπίστηκε με σκεπτικισμό από τους συγχρόνους του, αλλά κέρδισε ευρεία εκτίμηση κατά τον 20ό αιώνα. Στο φεστιβάλ τρία μουσικά έργα του Γιώργου Τσοντάκη, του Φίλιππου Τσαλαχούρη και του Jon Leifs μεταφέρουν στον 20ό και στον 21ο αιώνα το καλλιτεχνικό ιδίωμα του Γκρέκο. Τα έργα ανοίγουν τις τρεις μεγάλες συναυλίες του φεστιβάλ που είναι αφιερωμένες στη διαδρομή του ζωγράφου στην Ελλάδα, στην Ιταλία και στην Ισπανία. Το Φεστιβάλ ξεκινά με έναν Πρόλογο με έργα ρομαντικών συνθετών και τελειώνει με ένα Finale με το κουαρτέτο εγχόρδων Apollon Musagete. Το πρόγραμμα συμπληρώνεται με έργα Ραβέλ, Μπραμς, Πουτσίνι, Τσαϊκόφσκι, Σούμαν, Σούμπερτ, Θεοδωράκη και άλλων γνωστών συνθετών.

8ο Φεστιβάλ Μουσικής Δωματίου, ξενοδοχείο Minoa Palace Resort, 26 Αυγούστου έως 4 Σεπτεμβρίου, Χανιά, Κρήτη.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή