Το Ναύπλιο ανοίγει τις πόρτες του στην τζαζ

Το Ναύπλιο ανοίγει τις πόρτες του στην τζαζ

1' 30" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η τζαζ σκηνή δίνει και φέτος ραντεβού στο Ναύπλιο, στο φιλόξενο Fougaro, που για έβδομη συνεχή χρονιά προσκαλεί μουσικούς από την Ελλάδα αλλά και το εξωτερικό για ένα διήμερο που πλέον έχει γίνει θεσμός για την πόλη. Την Παρασκευή 13 και το Σάββατο 14 Σεπτεμβρίου θα υποδεχθεί πέντε σχήματα και είκοσι επτά μουσικούς που εκπροσωπούν πολλές από τις σύγχρονες τάσεις της τζαζ.

Παράλληλα, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να δει μία έκθεση-αφιέρωμα σε ελληνικά και ξένα βιβλία και περιοδικά της τζαζ, σε επιμέλεια του Γιάννη Τσιόδρα. Στο καθαρά μουσικό κομμάτι τώρα εμφανίζονται οι Happy Dog Project (13/9), γκρουπ που δημιουργήθηκε το 2000 και ξεκίνησε με επιρροές από μουσικούς και συγκροτήματα όπως οι John Scofield, Beastie Boys, Medeski Martin & Wood, Bill Laswell, James Brown, Ελληνες σολίστες της παραδοσιακής μουσικής, καλλιτέχνες του μεσογειακού ήχου, ενώ με τον καιρό δημιούργησε το δικό του, πρωτότυπο μουσικό χαρμάνι.

Την ίδια μέρα στη σκηνή θα ανεβεί το Flying Jazz Trio, το σχήμα των Γιώργου Κοντραφούρη, Βασίλη Ποδαρά και Στέφανου Ανδρεάδη, με δικό τους υλικό αλλά και τζαζ στάνταρντ.

Το Ναύπλιο ανοίγει τις πόρτες του στην τζαζ-1

Το Σάββατο δίνει συναυλία η Regina μαζί με τους Βασίλη Ρακόπουλο (κιθάρα), Τάκη Φαραζή (πιάνο), Βασίλη Ποδαρά (κρουστά), Πέτρο Βαρθακούρη (μπάσο) και Αντώνη Λαδόπουλο (σαξόφωνο) και ακολουθεί το κουιντέτο της Terry Vakirtzoglou. Η βραδιά κλείνει με τους Jeepers Creepers. Οι Jeepers Creepers (Ελισάβετ Μητσού, Γιάννης Αρβανιτάκης, Αλέξης Στενάκης, Γιώργος Θωμόπουλος, Χάρης Πανταζής, Σεραφείμ Τουρίκας), είναι ένα συγκρότημα που ειδικεύεται στην πιστή εκτέλεση των χρυσών δεκαετιών 1930 και 1940 του swing. Δανείστηκαν το όνομά τους από το γνωστό τραγούδι του Harry Warren που έκανε επιτυχία ο Louis Armstrong και έχουν εμφανιστεί σε φεστιβάλ και γνωστούς χώρους της πρωτεύουσας. Με την αφοσίωσή τους στο ιδίωμα δεν αφήνουν παρά μόνο δύο επιλογές στους ακροατές, αυτές του χορού και του ξεφαντώματος.

Η είσοδος για το κοινό είναι ελεύθερη σε όλες τις συναυλίες.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή