ΜΟΥΣΙΚΗ

Γουίτνεϊ Χιούστον και Notorious B.I.G μετά θάνατον στο Rock and Roll Hall of Fame

Γουίτνεϊ Χιούστον και Notorious B.I.G μετά θάνατον στο Rock and Roll Hall of Fame

Οι Depeche Mode, Doobie Brothers, Whitney Houston, Nine Inch Nails, Notorious B.I.G. και T-Rex είναι οι καλλιτέχνες που θα εισαχθούν φέτος στο Rock and Roll Hall of Fame.

Οι τρεις καλλιτέχνες από τους έξι (Whitney Houston, Notorious B.I.G. και ο Marc Bolan των T-Rex) δεν είναι πια στη ζωή, ενώ οι Depeche Mode και οι Nine Inch Nails υπήρξαν ξανά υποψήφιοι κάποια προηγούμενη χρονιά.

Για να διεκδικήσει ένας καλλιτέχνης ή συγκρότημα μία θέση στο Rock and Roll Hall of Fame πρέπει να έχει κυκλοφορήσει το πρώτο του single ή άλμπουμ τουλάχιστον 25 χρόνια πριν από το έτος υποψηφιότητας.

Οι φιναλίστ προκύπτουν από ψηφοφορία διεθνούς επιτροπής αποτελούμενης από περισσότερους από 1.000 καλλιτέχνες, μεταξύ των οποίων εκείνοι που έχουν ήδη εισαχθεί στο Rock and Roll Hall of Fame, ιστορικοί και μέλη της μουσικής βιομηχανίας.

Παράγοντες όπως η μουσική επιρροή του καλλιτέχνη, το σύνολο του έργου του, η καινοτομία, το ύφος και η τεχνική, λαμβάνονται υπόψη κατά την ψηφοφορία, σύμφωνα με τον οργανισμό.

Οι ψήφοι του κοινού έχουν ρόλο, αλλά όχι καθοριστικό για την εισαγωγή ενός καλλιτέχνη ή συγκροτήματος στο Rock and Roll Hall of Fame, θεσμού που ξεκίνησε το 1983 στο Οχάιο των ΗΠΑ. Από τότε κάθε χρόνο, η επιτροπή ανακοινώνει 16 υποψηφιότητες και οι νικητές, τα ονόματα των οποίων θα χαραχτούν στο Μουσείο του Hall of Fame για πάντα, αναδεικνύονται με ψηφοφορία.

Η 35η Ετήσια Τελετή Εισαγωγής στο Rock and Roll Hall of Fame θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Κλίβελαντ του Οχάιο και θα μεταδοθεί ζωντανά από το HBO.