Σκάνδαλο στα Γκράμι, λίγο πριν από την απονομή

Σκάνδαλο στα Γκράμι, λίγο πριν από την απονομή

1' 33" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η είδηση ακούστηκε σαν παράταιρη νότα σε προβλέψιμο ραδιοφωνικό σουξέ. Η Εθνική Ακαδημία Τεχνών και Επιστημών Ηχογράφησης των ΗΠΑ, ο οργανισμός που κάθε χρόνο απονέμει τα πολυπόθητα μουσικά βραβεία Γκράμι, έθεσε σε διαθεσιμότητα τη διευθύνουσα σύμβουλό της, Ντέμπορα Ντάγκαν, λίγες μόλις ημέρες πριν από την τελετή βράβευσης στις 26 Ιανουαρίου. Οι επίσημοι ισχυρισμοί μιας υφισταμένης της Ντάγκαν για ανάρμοστη συμπεριφορά ήταν η αιτία. Ή μήπως επρόκειτο για την αφορμή; Σύμφωνα με τα σχετικά ρεπορτάζ, η Ντάγκαν, αν και ανέλαβε καθήκοντα μόλις τον περασμένο Αύγουστο, πρόλαβε να δημιουργήσει κάμποσες έχθρες στη δουλειά της. Ειδικά με τους ανθρώπους του προκατόχου της, Νιλ Πόρτνοου, ο οποίος είχε αποχωρήσει εν μέσω κατακραυγής για ορισμένα σεξιστικά σχόλιά του. Η υπάλληλος που κατήγγειλε την Ντάγκαν ήταν η επί σειράν ετών βοηθός του.

Για όποιον κουνάει ήδη το κεφάλι του με οικεία απογοήτευση, να προσθέσουμε ότι η υπόθεση έγινε λίγο πιο περίπλοκη, όταν ο δικηγόρος της Ντάγκαν, Μπράιαν Φρίντμαν, υπαινίχθηκε πως αυτά συμβαίνουν όταν υψώνει κανείς το παράστημά του στις παλιές κλίκες της ακαδημίας. Δεν ήταν ο μόνος: σύμφωνα με το Variety, η Ντάγκαν είχε στείλει μια αναφορά στο τμήμα προσωπικού της ακαδημίας, θέλοντας να καταγγείλει τα γενναιόδωρα μπόνους κάποιων μελών του διοικητικού συμβουλίου, διάφορες οικονομικές ατασθαλίες, αλλά και συγκρούσεις συμφερόντων που επηρέαζαν ακόμα και τη διαδικασία της ψηφοφορίας των Γκράμι.

Αλλα ρεπορτάζ θα έκαναν λόγο για μια διευθύνουσα σύμβουλο ανυπόμονη και απαξιωτική, ειδικά με εκείνους που κατά τη γνώμη της δεν συμβάδιζαν με τη φιλοσοφία της. Τελικά κι ενώ οι εκτιμήσεις για τους νικητές της ερχόμενης Κυριακής δίνουν και παίρνουν, καθήκοντα διευθύνοντος συμβούλου ανέλαβε προσωρινά ο πρόεδρος του διοικητικού συμβουλίου της ακαδημίας, Χάρβεϊ Μέισον. Αραγε θα παραμείνει στη θέση του ή η Ντάγκαν, που δεν παύτηκε οριστικά, θα επανέλθει; Λίγη εμπειρία από βυζαντινισμούς ή παιχνίδια εξουσίας φτάνει για να αντιληφθεί κανείς ότι η απάντηση δεν είναι εύκολη. Συμβαίνουν όπως φαίνεται αυτά, ακόμα και στις καλύτερες πολιτιστικές οικογένειες. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή