Ενα εικοσιτετράωρο με τον Κωνσταντίνο Μπουντούνη των String Demons

Ενα εικοσιτετράωρο με τον Κωνσταντίνο Μπουντούνη των String Demons

3' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

10 το πρωί

Το πρωινό μου ξύπνημα είναι γύρω στις 10. Είναι η ώρα που ανοίγει το μάτι μου και πετάγομαι από το κρεβάτι. Αν έχω ξενυχτήσει πάλι 10 ξυπνάω, αλλά δεν πετάγομαι από το κρεβάτι, σέρνομαι από το κρεβάτι. Για λόγους «ψυχικής υγείας», όπως καταλαβαίνετε, μένουμε σε ξεχωριστά σπίτια με την αδελφή μου Λυδία, γιατί αν μέναμε μαζί δεν θα υπήρχαν οι String Demons…

11.30 με 13.00

Η πρώτη δραστηριότητά μου είναι το τρέξιμο. Ειδικά τώρα με τη ζέστη… λιώνω και λέω καθώς τρέχω «πάει θα λιποθυμήσω σε αυτή την ανηφόρα». Ακολουθεί ένα ωραίο πρωινό με ψωμί και λάδι και κόρνφλεϊκς. Η μελέτη μου με το τσέλο καταλαμβάνει διάφορες ώρες μέσα στη μέρα γιατί δεν μπορώ να κάτσω συνεχόμενα, καθώς το μυαλό μου πετάει διαρκώς με το τηλέφωνο που χτυπάει αδιάλειπτα. Ξέρετε τι είναι εκεί που μελετάω ένα καινούργιο κομμάτι μας ή κάτι από Σούμαν να χτυπάει το τηλέφωνο και να σου λένε πρόβλημα με τα λογιστικά! Ασχετο, αλλά λέτε ο Σούμαν να είχε λογιστή εκείνη την εποχή;

14.00

Κατά τις 2 το μεσημέρι βρισκόμαστε με τη Λυδία στο στούντιο, με τον τρομερό επιστήμονα και αγαπημένο μας συνεργάτη Δημήτριο Ντούλια, για να ολοκληρώσουμε το καινούργιο μας κομμάτι, μια διασκευή στο «Ντόκτορ». Στο στούντιο γίνονται και τα περισσότερα πειράγματα μεταξύ μας – π.χ. ηχογραφούσε η Λυδία και την εμπόδιζα με κάθε είδους γκριμάτσα, έπειτα από λίγο σταμάτησα γιατί… μου τα «έχωσε» για τα καλά! Οταν κουραζόμαστε στο στούντιο κάνουμε και αστεία πειράματα στον ήχο. Οπως τις προάλλες που βάλαμε ένα εφέ στις φωνές που τις ψηλώνει ή τις χαμηλώνει αντίστοιχα και μοιάζουν με cartoon. Ακούσαμε όλο το τραγούδι έτσι και… μάλλον θα το κυκλοφορήσουμε χωρίς το εφέ! 

16.00 με 18.00

Τούτες τις μέρες το απόγευμα και είναι και οι πρόβες για το «Καραγκιόζης Summertime» με τον Ηλία Καρελλά και την Αρετή Κετιμέ, μία μουσική κωμωδία, ιδέα του Ηλία με θέατρο σκιών και live μουσική. Δύο τρομεροί καλλιτέχνες ο Ηλίας και η Αρετή, υπάρχει πολύ καλή χημεία ανάμεσά μας. Το τι γίνεται στις πρόβες; Το μόνο που μπορούμε να σας πούμε είναι ότι τις πρόβες διακόπτουν μονίμως οι δύο γάτοι του Ηλία, ο Γιώργης και ο Λίλο, δύο γάτοι τεραστίων διαστάσεων οι οποίοι ζητούν αδιάκοπα φαγητό. O Γιώργης συνήθως τριγυρνάει και προσπαθεί συνεχώς να μπει στη θήκη του τσέλου μου και καθώς παίζω στην πρόβα προσπαθώ να τον διώξω με το πόδι μου γιατί δεν θέλω να σταματήσω. 

19.00 με 21.00

Μαθήματα με τους μαθητές μου στο ωδείο Ραζή στη Δροσιά. Αυτές τις μέρες πλησιάζει και η συναυλία των μαθητών του Ωδείου όπου πολλές φορές και εγώ και η Λυδία φτιάχνουμε ντουετάκια ανάμεσα στους μαθητές –π.χ. ένας μαθητής βιολιού παίζει με έναν που κάνει τσέλο κ.λπ.– πράγμα που τους αρέσει πολύ αλλά τους κάνει και καλό αφού εξασκούνται στο να συνυπάρχουν μουσικά με άλλους και να μην «κλείνονται» μονάχα στο δικό τους παίξιμο. Οσο βέβαια μπαίνει το καλοκαίρι, τα παιδιά έχουν τρελαθεί από όλη τη χρονιά με σχολεία, «καραντίνες», φροντιστήρια και το μάθημα μετατρέπεται σε… μάχη! Μία φορά φανταστείτε μπήκα στην αίθουσα για μάθημα και αντί να μελετάνε είχαν πάρει ένα ντέφι και έκαναν πάσες ο ένας στον άλλο!

21.00 με… όσο πάει

Οταν πέφτει το βράδυ με λαχτάρα αρχίζω τις σειρές και τις ταινίες. Τις σειρές προσφάτως, γιατί τώρα απέκτησα Νέτφλιξ. Πάντα με την παρέα φαγητού – π.χ. μια ωραία μακαρονάδα, που δεν την έχω φτιάξει εγώ βέβαια γιατί ούτε τότε θα υπήρχαν οι Demons! Τώρα που άνοιξε ο καιρός άρχισαν οι συνευρέσεις μετά ψησίματος, διατηρώντας τις αποστάσεις βεβαίως βεβαίως, με συζητήσεις και τον περίφημο χαβαλέ που ταιριάζει στις περιστάσεις. Οταν οι συναντήσεις αυτές έχουν οικογενειακό χαρακτήρα και βρίσκεται στην παρέα και η νόνα μας (νόνα λέμε τη γιαγιά στα Επτάνησα, έτσι φωνάζουμε και τη δική μας) η οποία είναι άνθρωπος του γλεντιού και χορεύει εξαιρετικά, πάντα ζητάει να αρχίσουμε τα τραγούδια παρακαλώντας τη Λυδία να τραγουδήσει και εμένα να τη συνοδεύσω με κιθάρα. Η απάντησή μας συνήθως είναι: «Ρε νόνα άσε να πούμε καμία κουβέντα που θα αρχίσουμε πάλι τις μουσικές και τα τραγούδια». Εκείνη συνεχίζει: «Πουλάκια μου πείτε εκείνο το ωραίο…» και πες, πες, τελικά μας καταφέρνει! Η Λυδία όταν ξεκουράζεται βλέπει και κάτι ανοησίες, μα τι ανοησίες, και αν βρισκόμαστε στο ίδιο μέρος της λέω: «Μα τι βλέπεις, βάλε κάτι άλλο». Η επανάληψη της φράσης «Τι βλέπεις;» και «βάλε κάτι άλλο!» και ο σωστός κοροϊδευτικός τονισμός σημαίνει: Aδέλφια πριν τσακωθούν! Αυτό που είπα για τις ανοησίες θα το πληρώσω ακριβά!

Οι String Demons συμμετέχουν στην παράσταση του Ηλία Καρελλά «Καραγκιόζης Summertime», που θα παιχτεί στο Αλσος Βεΐκου στις 12, 15 και 19 Ιουλίου.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή