Η μουσική κατήργησε τις αποστάσεις

Η μουσική κατήργησε τις αποστάσεις

1' 36" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

«Κανονικά τέτοιον καιρό σε αυτή τη σκηνή θα χορεύαμε, κι εσείς μαζί μας από κάτω. Και έτσι όμως νομίζω πως θα περάσουμε όμορφα…» υποσχέθηκε το βράδυ της Τετάρτης ο Παύλος Παυλίδης, στην αρχή της συναυλίας που έδωσε παρέα με τον Φώτη Σιώτα στην Τεχνόπολη. Και φυσικά κράτησε τον λόγο του. Παρά τα αυστηρά μέτρα ασφαλείας που υποχρέωσαν άπαντες να παραμείνουν καθισμένοι σε δυάδες καθ’ όλη τη διάρκεια και γενικότερα το… αραιό του πράγματος, οι δύο καλλιτέχνες ετοίμασαν ένα πρόγραμμα κατάλληλο για την περίσταση. Η σκηνή λιτή: ο Παυλίδης, ο Σιώτας, μια κιθάρα, πλήκτρα και δυο βιολιά, τα οποία ο δεύτερος έπαιζε

εκ περιτροπής.

Παρόμοια φιλοσοφία και στις ενορχηστρώσεις, με τα αγαπημένα τραγούδια του Παύλου απογυμνωμένα από διάφορα καλλωπιστικά στοιχεία, όχι όμως και δίχως ωραίες ιδέες. Οπως για παράδειγμα ο Φώτης Σιώτας που στον «Βροχοποιό» μετέτρεψε το βιολί του σε ηλεκτρικό «μπάσο», συνοδεύοντας ιδανικά την κιθάρα και τη φωνή του Παυλίδη, ή μια απολαυστικά ψυχεδελική εκδοχή στο «Χαζοπούλι» που συνεπήρε το κοινό. Μέχρι και το «Λιωμένο παγωτό» έπαιξε ο Βεροιώτης τραγουδοποιός –το κάνει σπάνια σε τέτοιου είδους λάιβ– θέλοντας να ικανοποιήσει τον κόσμο, ο οποίος ζητούσε συνεχώς κι άλλα τραγούδια.

Από την πλευρά του ο Φώτης Σιώτας, τον οποίο έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε εδώ και χρόνια στο πλευρό του Σωκράτη Μάλαμα και του Θανάση Παπακωνσταντίνου, έδειξε πως εκτός του λαϊκού – παραδοσιακού ιδιώματος, είναι εξαιρετικός και με τον πιο σύγχρονο ήχο. Με το βιολί του συνδεδεμένο στον ηλεκτρικό ενισχυτή πρόσθεσε βάθος, ποικιλία και μερικά δεξιοτεχνικά σόλο στις γνωστές συνθέσεις του Παυλίδη. Πέρα πάντως από τις συγκεκριμένες μουσικές, η προχθεσινή βραδιά ήταν όμορφη γιατί φάνηκε πως ακόμα και το κουτσουρεμένο φετινό συναυλιακό καλοκαίρι μπορεί να μας χαρίσει συγκινήσεις. Από τη σχετική αμηχανία της αρχής φτάσαμε στον ενθουσιασμό του φινάλε – μερικές κοπέλες μάλιστα δεν κρατήθηκαν και πήγαν στο… ξέφωτο για έναν γρήγορο χορό. Αν και δεν μείωσαν τις φυσικές αποστάσεις μεταξύ μας, ο Παυλίδης και Σιώτας κατάφεραν να μας ενώσουν με την τέχνη τους.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή