Rock & Roll Hall of Fame 2022: Ντόλι Πάρτον, Eminem, Λάϊονελ Ρίτσι ανάμεσα στις υποψηφιότητες

Rock & Roll Hall of Fame 2022: Ντόλι Πάρτον, Eminem, Λάϊονελ Ρίτσι ανάμεσα στις υποψηφιότητες

H Ντόλι Πάρτον, o Eminem, ο Λάϊονελ Ρίτσι, ο Beck και το χιπ-χοπ συγκρότημα A Tribe Called Quest είναι ανάμεσα στους υποψήφιους καλλιτέχνες που πρωτάθηκαν για ένταξη στο «Rock & Roll Hall of Fame 2022» σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού

1' 53" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ντόλι Πάρτον, o Eminem, ο Λάϊονελ Ρίτσι, ο Beck και το χιπ-χοπ συγκρότημα A Tribe Called Quest είναι ανάμεσα στους υποψήφιους καλλιτέχνες που πρωτάθηκαν για ένταξη στο «Rock & Roll Hall of Fame 2022» σύμφωνα με ανακοίνωση του οργανισμού. 

Άλλα ονόματα της μουσικής σκηνής, υποψήφια για μια θέση στη φετινή διοργάνωση είναι οι: Duran Duran, Κάρλι Σάιμον (και οι δύο για πρώτη φορά υποψήφιοι), Πατ Μπέναταρ, Κέιτ Μπους, Devo, Eurythmics, Judas Priest, Fela Kuti, Rage Against the Machine και Ντιόν Γουόργουικ.  

Φέτος και μετά από πολλά χρόνια έντονης κριτικής απέναντι στον θεσμό για θέματα εκπροσώπησης, έχουμε ένα ποικιλόμορφο γκρουπ καλλιτεχνών τα μουσικά είδη της ποπ, ροκ, κάντρι, χιπ-χοπ, ραπ-ροκ, χέβι μέταλ, άφρομπιτ, r&b. Το Rock Hall διεύρυνε τη διαδικασία επιλογής όσον όσον αφορά το φύλο, την εθνικότητα και άλλα κριτήρια. 

Όταν ο Jay-Z έγινε πέρυσι μέλος της διοργάνωσης, δήλωσε: «Μεγαλώνοντας δεν πιστεύαμε ότι θα ενταχθούμε στο Rock & Roll Hall of Fame», προσθέτωντας ότι ήλπιζε πως έδειχνε στην επόμενη γενιά το γεγονός ότι «όλα είναι πιθανά». 

Σε ανακοίνωση που αποκαλύπτει τις υποψηφιότητες για το 2022, το Rock Hall σημείωσε ότι «τα τελευταία δύο χρόνια έχουμε τις δύο κορυφαίες τάξεις υποψηφίων όσον αφορά τη γυναικεία εκπροσώπηση». Οι καλλιτέχνιδες που εντάχθηκαν το 2021 ήταν οι: Τίνα Τέρνερ, Κάρολ Κινγκ και οι Go-Go’s. Η Γουόργουικ και η Μπους ήταν στη λίστα με τα προτεινόμενα ονόματα αλλά δεν ψηφίστηκαν, μαζί με τις Τσακα Καν και Μέρι Τζέι Μπλάιτζ. 

Ένας καλλιτέχνης ή ένα συγκρότημα αποκτά δικαίωμα συμμετοχής στον θεσμό 25 χρόνια μετά την κυκλοφορία της πρώτης εμπορικής ηχογράφησης. Ανάμεσα στους υποψήφιους, μόνο ο Eminem, του οποίου το ντεμπούτο άλμπουμ κυκλοφόρησε το 1996 – και ο οποίος αναμένεται να ερμηνεύσει τις επιτυχίες του στο ημίχρονο του φετινού Super Bowl – έλαβε υποψηφιότητα την πρώτη χρονιά που απέκτησε δικαίωμα συμμετοχής. 

Ο πρόεδρος του ιδρύματος Rock & Roll Hall of Fame Τζον Σάικς είπε ότι η ψηφοφορία αναγνωρίζει καλλιτέχνες «με σημαντική επίδραση στους ήχους της νέας γενιάς». Οι υποψηφιότητες ψηφίζονται από παραπάνω από 1.000 μουσικούς, ιστορικούς, δημοσιογράφους. 

Τα ονόματα των νεοσύλλεκτων θα ανακοινωθούν τον Μάιο και η τελετή θα πραγματοποιηθεί το φθινόπωρο του 2022.  

Με πληροφορίες από τους Los Angeles Times 

Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή