Brit Awards: Αντέλ, Εντ Σίραν και Dua Lipa οι μεγάλοι νικητές των μουσικών βραβείων

Brit Awards: Αντέλ, Εντ Σίραν και Dua Lipa οι μεγάλοι νικητές των μουσικών βραβείων

Αντέλ, Εντ Σίραν, Dua Lipa ήταν οι καλλιτέχνες που έφυγαν με τα περισσότερα βραβεία στα Brit Awards - Αναλυτικά οι νικητές

1' 55" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αντέλ ήταν η μεγάλη νικήτρια των φετινών Βρετανικών Μουσικών Βραβείων (Brit Awards) κερδίζοντας σε 3 από τις 4 μεγάλες κατηγορίες, τις «Καλύτερος Καλλιτέχνης», «Καλύτερο Άλμπουμ» και «Τραγούδι της Χρονιάς» για το «Easy on Me». Η τελετή πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Τρίτης στην Ο2 Arena του Λονδίνου. Λίγο μετά την πρώτη της νίκη στη βραδιά, στην κατηγορία «Καλύτερου Τραγουδιού», η Αντέλ είπε: «Δεν μπορώ να πιστέψω ότι μια μπαλάντα πιάνου κέρδισε ανάμεσα σε τόσο δυνατά τραγούδια». 

Το πρόσφατο άλμπουμ της «30», γνωστό και ως «το άλμπουμ για τον χωρισμό» είχε τις περισσότερες πωλήσεις για το 2021, συγκεκριμένα πούλησε πάνω από 600,000 αντίτυπα σε έξι εβδομάδες. Η σταρ αφιέρωσε το βραβείο στον γιο και το πρώην σύζυγό της. 

Όσο για τη νίκη της στην κατηγορία «Καλλιτέχνης της Χρονιάς», κατηγορία στην οποία πλέον συμμετέχουν άνδρες και γυναίκες καλλιτέχνες, η 33χρονη ερμηνεύτρια δήλωσε: «Κατανοώ γιατί το όνομα αυτού του βραβείου έχει αλλάξει αλλά πραγματικά μου αρέσει που είμαι γυναίκα, που είμαι καλλιτέχνιδα. Είμαι πολύ υπερήφανη γι’αυτό». 

Ο Έντ Σίραν βραβεύτηκε τραγουδοποιός της χρονιάς και ερμήνευσε ζωντανά στη σκηνή την επιτυχία του «Bad Habits» μαζί με το συγκρότημα Bring Me the Horizon. H Dua Lipa κέρδισε το βραβείο «Καλύτερο Pop/R&B», καθώς οι χρήστες της πλατφόρμας TikTok ψήφισαν εκείνη και όχι την Αντέλ. Μπορεί η Αντέλ να σάρωσε στον αριθμό των βραβείων, όμως έχει ακόμα δρόμο μέχρι να φτάσει τον Βρετανό καλλιτέχνη με τις περισσότερες βραβεύσεις στην ιστορία των Brits, τον Ρόμπι Γουίλιαμς ο οποίος έχει συνολικά 13 αγαλματίδια. 

Μια από τις αξέχαστες ερμηνείες στα μουσικά βραβεία ήταν αυτή του -βραβευμένο με Brit- ράπερ Dave, ο οποίος έδειξε για ακόμα μια φορά το ταλέντο του παίζοντας ένα εξάχορδο όργανο και σπάζωντας μια κιθάρα. 

Αναλυτικά οι νικητές

Καλλιτέχνης της Χρονιάς: Αντέλ
Καλύτερο Συγκρότημα: Wolf Alice
Ανερχόμενο Αστέρι: Χόλι Χάμπερστοουν
Τραγούδι της Χρονιάς: «Easy On Me» – Αντέλ
Καλύτερος Πρωτοεμφανιζόμενος Καλλιτέχνης: Little Simz
Άλμπουμ της Χρονιάς – Mastercard: «30» – Αντέλ
Καλύτερος Ροκ/Εναλλακτικός Καλλιτέχνης: Σαμ Φέντερ
Καλύτερο Χιπ-Χοπ/Grime: Dave
Καλύτερη Χορογραφία: Μπέκι Χιλ
Καλύτερο Pop/R’n’B: Dua Lipa
Καλύτερος Διεθνής Καλλιτέχνης: Μπίλι Άιλις
Καλύτερο Διεθνές Συγκρότημα: Silk Sonic/Bruno Mars/Anderson .Paak
Διεθνές Τραγούδι της Χρονιάς: «Good 4 U» – Ολίβια Ροντρίγκο
Τραγουδοποιός της Χρονιάς: Εντ Σίραν

Με πληροφορίες από το BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή