Μπομπ Ντίλαν: Κυκλοφορεί νέο βιβλίο, περίπου 20 χρόνια μετά το πρώτο του

Μπομπ Ντίλαν: Κυκλοφορεί νέο βιβλίο, περίπου 20 χρόνια μετά το πρώτο του

Ο Μπομπ Ντίλαν ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέου βιβλίου, σχεδόν 20 χρόνια μετά τα απομνημονεύματα με τίτλο «Chronicles: Volume One» (2004). Η νέα συλλογή ονομάζεται «The Philosophy of Modern Song»

1' 22" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ο Μπομπ Ντίλαν ανακοίνωσε την κυκλοφορία νέου βιβλίου, σχεδόν 20 χρόνια μετά τα απομνημονεύματα με τίτλο «Chronicles: Volume One» (2004). Η νέα συλλογή ονομάζεται «The Philosophy of Modern Song» και θα βρίσκεται στην αγορά στις 8 Νοεμβρίου από τον αμερικανικό εκδοτικό οίκο Simon & Schuster. 

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου, ο Ντίλαν άρχισε να δουλεύει πάνω σε αυτό το νέο βιβλίο, το 2010. Ποιο είναι το περιεχόμενο; Το «The Philosophy of Modern Song» περιλαμβάνει περισσότερες από 60 εκθέσεις που έγραψε ο διάσημος μουσικός για τραγούδια καλλιτεχνών όπως οι Στίβεν Φόστερ, Έλβις Κοστέλο, Χανκ Γουίλιαμς και Νίνα Σιμόν. 

«Aναλύει αυτό που αποκαλεί την “παγίδα των εύκολων ριμών”, αναλύει πώς η προσθήκη μιας συλλαβής μπορεί να “μειώσει” ένα τραγούδι και ακόμη πώς το bluegrass σχετίζεται με το heavy metal», σύμφωνα με το δελτίο Τύπου.

Σε ανακοίνωση, ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος του Simon & Schuster Τζόναθαν Καρπ, είπε: «Η δημοσίευση του λαμπρού έργου του Μπομπ Ντίλαν θα είναι μια διεθνής γιορτή τραγουδιών ενός από τους μεγαλύτερους καλλιτέχνες της εποχής μας. Το “The Philosophy of Modern Song” θα μπορούσε να είχε γραφτεί μόνο από τον Μπομπ Ντίλαν. Η φωνή του είναι μοναδική και το έργο του μεταφέρει τη βαθιά του εκτίμηση και κατανόηση των τραγουδιών, των ανθρώπων που ζωντανεύουν αυτά τα τραγούδια και τη σημασία των τραγουδιών για όλους μας». 

Ο Ντίλαν κέρδισε το Νόμπελ Λογοτεχνίας το 2016. Από τότε, έχει κυκλοφορήσει το άλμπουμ «Rough and Rowdy Ways». 

Με πληροφορίες από το Pitchfork

⇒ Ειδήσεις σήμερα

LIVE – Πόλεμος στην Ουκρανία: Live όλες οι εξελίξεις από την 14η μέρα εισβολής

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή