Μικ Τζάγκερ, ποιο είναι το μέλλον της ροκ;

Μικ Τζάγκερ, ποιο είναι το μέλλον της ροκ;

Μάλλον ο πλέον κατάλληλος για να απαντήσει -κι όμως η απάντηση μας ξάφνιασε

1' 10" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν κάποιος ξέρει από ροκ, τότε αυτός χωρίς πολλές αντιρρήσεις είναι ο Μικ Τζάγκερ. Εξάλλου, ο 78χρονος frontman των Rolling Stones υπηρετεί το είδος από την πρώτη γραμμή εδώ και αισίως έξι δεκαετίες. 

Τι ξεχωρίζει, όμως, ο Βρετανός ροκ σταρ στις νέες γενιές μουσικών που τώρα κάνουν λίγο-πολύ τα πρώτα τους βήματα;

Η απάντηση ίσως δεν είναι αυτή που περιμέναμε. Σε πρόσφατη εμφάνισή του στον σουηδικό ραδιοφωνικό σταθμό P4, ο Τζάγκερ δε δίστασε να πει πως νιώθει πως ο Yungblud και ο Machine Gun Kelly δίνουν πνοή σε μια νέα γενιά ροκ μουσικής.

Ο μουσικός είπε συγκεκριμένα: «Στη ροκ μουσική χρειάζεσαι ενέργεια και δεν υπάρχουν πολλοί νέοι ροκ τραγουδιστές γύρω. Είναι λίγοι. Υπάρχει ο Yungblud και ο Machine Gun Kelly. Αυτή η post-punk ενέργεια με κάνει να σκέφτομαι πως υπάρχει λίγη ακόμα ζωή στο ροκ εν ρολ». 

Πάντως και ο ίδιος, ακόμα κι αν κοντεύει τα 80, δεν το βάζει κάτω. Λίγο πριν την επερχόμενη περιοδεία των Rolling Stones, ο Τζάγκερ λέει πως «Δεν σκοπεύω να είναι η τελευταία περιοδεία. Αγαπώ να περιοδεύω. Δεν πιστεύω πως θα το έκανα αν δεν το απολάμβανα». 

Άλλωστε, ο Τζάγκερ ξέρει τον σκοπό του: «Απολαμβάνω να ανεβαίνω στη σκηνή και να κάνω τα δικά μου. Αυτό κάνω. Θέλω όλοι να περνάνε καλά και να ξεχνάνε τα προβλήματα της ζωής τους για λίγες ώρες, απλά να χαλαρώνουν και να έχουν ένα ωραίο απογευμα». 

 

Με πληροφορίες από το Independent.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή