Eurovision: Όταν ο Μακρόν επιχείρησε να παρέμβει για τους Måneskin

Eurovision: Όταν ο Μακρόν επιχείρησε να παρέμβει για τους Måneskin

Ο Στεφάν Μπερν δεν θα ξεχάσει ποτέ τη στιγμή που του ζητήθηκε να διακόψει τη Eurovision με εντολή του Εμανουέλ Μακρόν

59" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το 2021, ο Γάλλος δημοσιογράφος Στεφάν Μπερν έλαβε ένα επείγον μήνυμα από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς κατά τη διάρκεια του σχολιασμού του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρισκόταν σε εξέλιξη και εκπρόσωπος της Γαλλίας Μπάρμπαρα Πραβί βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Όμως, κυκλοφορούσαν ισχυρισμοί ότι ο Νταμιάνο Νταβίντ, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Måneskin από την Ιταλία, είχε κάνει χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού.

«Επικρατούσε απόλυτο χάος», αναφέρει ο Μπερν. «Έλαβα τόσα πολλά μηνύματα στο κινητό μου – ακόμη και από τον Γάλλο πρόεδρο – ότι οι Måneskin θα έπρεπε να αποκλειστούν, λέγοντάς μου: “Σε παρακαλούμε, πρέπει να κάνεις κάτι”».

«Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος βρισκόταν στο Ρότερνταμ για τον διαγωνισμό, μου έστειλε επίσης μηνύματα λέγοντας: “Τι πρέπει να κάνουμε; Τι να κάνουμε; Παρακαλώ κάντε κάτι”».

«Μα τι θα μπορούσα να είχα κάνει; Δεν ήμουν ο διοργανωτής. Δεν είμαι ο πρόεδρος της Eurovision!», λέει ο Μπερνς.

Τυχαίνει, μάλιστα, η πρόεδρος της EBU, η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό, να κατάγεται επίσης από τη Γαλλία. Συμβούλευσε τους πάντες να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Ο τραγουδιστής των Måneskin έκανε αργότερα τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες ήταν αρνητικές. Αλλά ο Μπερν δεν θα ξεχάσει ποτέ τη στιγμή που του ζητήθηκε να διακόψει τη Eurovision με εντολή του Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή