ΜΟΥΣΙΚΗ

Eurovision: Όταν ο Μακρόν επιχείρησε να παρέμβει για τους Måneskin

Ο Στεφάν Μπερν δεν θα ξεχάσει ποτέ τη στιγμή που του ζητήθηκε να διακόψει τη Eurovision με εντολή του Εμανουέλ Μακρόν

Eurovision: Όταν ο Μακρόν επιχείρησε να παρέμβει για τους Måneskin

Το 2021, ο Γάλλος δημοσιογράφος Στεφάν Μπερν έλαβε ένα επείγον μήνυμα από τον Γάλλο πρόεδρο, Εμανουέλ Μακρόν, καθώς κατά τη διάρκεια του σχολιασμού του διαγωνισμού τραγουδιού της Eurovision.

Η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων βρισκόταν σε εξέλιξη και εκπρόσωπος της Γαλλίας Μπάρμπαρα Πραβί βρισκόταν στη δεύτερη θέση. Όμως, κυκλοφορούσαν ισχυρισμοί ότι ο Νταμιάνο Νταβίντ, ο τραγουδιστής του συγκροτήματος Måneskin από την Ιταλία, είχε κάνει χρήση κοκαΐνης κατά τη διάρκεια του μεγάλου τελικού.

«Επικρατούσε απόλυτο χάος», αναφέρει ο Μπερν. «Έλαβα τόσα πολλά μηνύματα στο κινητό μου – ακόμη και από τον Γάλλο πρόεδρο – ότι οι Måneskin θα έπρεπε να αποκλειστούν, λέγοντάς μου: “Σε παρακαλούμε, πρέπει να κάνεις κάτι”».

«Ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο οποίος βρισκόταν στο Ρότερνταμ για τον διαγωνισμό, μου έστειλε επίσης μηνύματα λέγοντας: “Τι πρέπει να κάνουμε; Τι να κάνουμε; Παρακαλώ κάντε κάτι”».

«Μα τι θα μπορούσα να είχα κάνει; Δεν ήμουν ο διοργανωτής. Δεν είμαι ο πρόεδρος της Eurovision!», λέει ο Μπερνς.

Τυχαίνει, μάλιστα, η πρόεδρος της EBU, η οποία διοργανώνει τον διαγωνισμό, να κατάγεται επίσης από τη Γαλλία. Συμβούλευσε τους πάντες να παραμείνουν ψύχραιμοι.

Ο τραγουδιστής των Måneskin έκανε αργότερα τοξικολογικές εξετάσεις, οι οποίες ήταν αρνητικές. Αλλά ο Μπερν δεν θα ξεχάσει ποτέ τη στιγμή που του ζητήθηκε να διακόψει τη Eurovision με εντολή του Εμανουέλ Μακρόν.

Πηγή: BBC

⇒ Ειδήσεις σήμερα

Ακολουθήστε το kathimerini.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, στο kathimerini.gr