Eurovision: Οι δύο ημιτελικοί, η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας και τα στοιχήματα

Eurovision: Οι δύο ημιτελικοί, η σειρά εμφάνισης της Ελλάδας και τα στοιχήματα

Η ελληνική συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με την Αμάντα Γεωργιάδη - Tenfjord και το τραγούδι «Die Together», πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου στο «Pala Olimpico» του Τορίνο στην Ιταλία

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η ελληνική συμμετοχή στον φετινό διαγωνισμό της Eurovision με την Αμάντα ΓεωργιάδηTenfjord και το τραγούδι «Die Together», πήρε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό που θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 14 Μαΐου στο «Pala Olimpico» του Τορίνο στην Ιταλία. 

Στον πρώτο ημιτελικό, η καλλιτέχνις εμφανίστηκε στη σκηνή στη 15η θέση πριν από τη Νορβηγία και μετά την Ισλανδία, αποσπώντας θερμό χειροκρότημα για την ερμηνεία της. Λίγο πριν το τέλος του ημιτελικού οι τρεις οικοδεσπότες Λάουρα Παουζίνι, Αλεσάντρο Κατελάν και Mika, ανακοίνωσαν τις 10 από τις 17 χώρες που περνούν στον τελικό και θα διαγωνιστούν για το μεγάλο έπαθλο. Με τυχαία σειρά, η Ελλάδα προκρίθηκε έβδομη. Μαζί της, πέρασαν και οι: Ελβετία, Αρμενία, Ισλανδία, Λιθουανία, Πορτογαλία, Νορβηγία, Ουκρανία, Μολδαβία, Ολλανδία. Οι συμμετοχές που εντυπωσίασαν ήταν αυτές της Αρμενίας με το πρωτότυπο σκηνικό και την ιδιαίτερη σκηνοθεσία, της Πορτογαλίας με το τραγούδι που θύμιζε πολύ τα παραδοσιακά τραγούδια fado, της Ολλανδίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας.

Μια συμμετοχή που ξεχώρισε στον πρώτο ημιτελικό ήταν αυτή της Ουκρανίας και το φολκ-ροκ συγκρότημα Kalush Orchestra με το τραγούδι «Stefania» να παραμένει φαβορί για τη νίκη. Πολλοί πιστεύουν ότι η Ουκρανία θα μπορούσε να κερδίσει εξαιτίας του πολέμου στη χώρα, παρά τις δηλώσεις του frontman που λέει ότι «το τραγούδι μας ήταν ανάμεσα στα 5 αγαπημένα πριν ξεκινήσει η σύγκρουση, γεγονός που σημαίνει ότι αρέσει, ανεξάρτητα από τη ρωσική εισβολή».

Eurovision 2022 – Ημιτελικός: Η εμφάνιση της Ελλάδας

Η 24χρονη ελληνονορβηγίδα ερμηνεύτρια βγήκε στη σκηνή φορώντας ένα λευκό- ασημί φόρεμα δια χειρός Σίλιας Κριθαριώτη που ξεχώριζε στο μπλε φόντο, ενώ τη σκηνοθεσία υπογράφει ο Φωκάς Ευαγγελινός. Τον σχεδιασμό του σκηνικού επιμελήθηκε ο Γιάννης Μουρίκης. Μετά την ολοκλήρωση του τραγουδιού και το δυνατό χειροκρότημα που απέσπασε, η ερμηνεύτρια ευχαρίστησε το κοινό αλλά και τους τηλεθεατές στο σπίτι, με ένα χαμόγελο.

Τα στοιχήματα 

Σύμφωνα με τον ιστότοπο Eurovision World, πρώτη στα στοιχήματα για τη νίκη όπως διαμορφώνονται μέχρι στιγμής είναι η Ουκρανία, δεύτερο έρχεται το Ηνωμένο Βασίλειο και τρίτη η Ιταλία. Η Ελλάδα βρίσκεται στην έβδομη θέση.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή