Μουσικά βραβεία Billboard 2022: Ολίβια Ροντρίγκο, Κάνιε Γουέστ και Doja Cat οι μεγάλοι νικητές

Μουσικά βραβεία Billboard 2022: Ολίβια Ροντρίγκο, Κάνιε Γουέστ και Doja Cat οι μεγάλοι νικητές

Οι Ολίβια Ροντρίγκο, Κάνιε Γουέστ και Doja Cat ήταν οι μεγάλοι νικητές της τελετής απονομής των μουσικών βραβείων Billboard 2022 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Λας Βέγκας με φυσική παρουσία αλλά και μέσω ενός livestream στο TikTok

2' 11" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι Ολίβια Ροντρίγκο, Κάνιε Γουέστ και Doja Cat ήταν οι μεγάλοι νικητές της τελετής απονομής των μουσικών βραβείων Billboard 2022 που πραγματοποιήθηκε την Κυριακή στο Λας Βέγκας με φυσική παρουσία αλλά και μέσω ενός livestream στο TikTok. 

Η Ροντρίγκο ήταν η καλλιτέχνιδα που απέσπασε τα περισσότερα βραβεία της βραδιάς, συνολικά 7, ενώ ακολούθησε ο Γουέστ με έξι νίκες. Η δημοφιλής τραγουδίστρια έλαβε τα βραβεία «Καλύτερου Νέου Καλλιτέχνη, «Κορυφαίου Hot 100 Καλλιτέχνη», «Καλύτερης Γυναίκας Καλλιτέχνη» κ.α. Ο Γουεστ κέρδισε στις κατηγορίες «Καλύτερος Χριστιανός Καλλιτέχνης», «Καλύτερος Γκόσπελ Καλλιτέχνης», «Καλύτερο Χριστιανικό Άλμπουμ» και «Καλύτερο Γκόσπελ Άλμπουμ», για τη δισκογραφική του δουλειά «Donda». Η Doja Cat έφυγε με 4 βραβεία, συμπεριλαμβανομένων των «Καλύτερη R&B Καλλιτέχνις» και «Καλύτερο R&B Άλμπουμ» για τη δισκογραφική δουλειά «Planet Her»

Όσον αφορά την τελετή, ο The Weeknd είχε τις περισσότερες υποψηφιότητες, συνολικά 17. Ακολούθησε η Doja Cat με 14 ενώ οι Ροντρίγκο και Τζάστιν Μπίμπερ εμφανίστηκαν ο καθένας σε 13 κατηγορίες. 

Οικοδεσπότης της τελετής ήταν ο Diddy ενώ κατά τη διάρκεια της βραδιάς στην σκηνή ανέβηκαν για να ερμηνεύσουν οι Megan Thee Stallion, Silk Sonic, Burna Boy, Florence + The Machine, Εντ Σίραν και Machine Gun Kelly. Ωστόσο, η εμφάνιση του Αμερικανού τραγουδιστή Μόργκαν Γουόλεν χαρακτηρίστηκε ως ρατσιστική και στη συνέχεια ακολούθησαν μηνύματα οργής στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης για το γεγονός ότι μια τόσο μεγάλη διοργάνωση προωθεί έναν ρατσιστή. Ο Γουόλεν αποκλείστηκε από τη μουσική τελετή του 2021, όταν κυκλοφόρησε βίντεο με εκείνον να λέει προσβλητικά σχόλια. 

Η Μέρι Τζ. Μπλάιτς, απέσπασε το τιμητικό βραβείο «Εμβληματικού Καλλιτέχνη» για τη σημαντική πορεία της στη μουσική βιομηχανία.

Ο Τράβις Σκοτ έκανε την πρώτη του μεγάλη δημόσια εμφάνιση μετά την τραγωδία κατά τη διάρκεια συναυλίας του πέρυσι στο φεστιβάλ Astroworld. Το περιστατικό ήταν μοιραίο, καθώς 10 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και χιλιάδες τραυματίστηκαν, όταν το πλήθος ποδοπατήθηκε καθώς πλησίαζε όλο και πιο κοντά τη σκηνή. 

«Το να έχεις τον Μόργκαν και τον Τράβις να επιστρέφουν και να αγγίζουν ξανά τη σκηνή με τη νοοτροπία να αποκτήσουν μια δεύτερη ευκαιρία στη ζωή…όλοι στην αίθουσα αποκτούν μια δεύτερη ευκαιρία, επειδή είμαστε και πάλι μέσα στην αίθουσα χωρίς μάσκες. Χρειαζόμαστε αγάπη και είμαι ενθουσιασμένος που γιορτάζουμε αυτό το γεγονός», είπε ο Diddy.   

Με πληροφορίες από το NME 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή