Ο Τομ Τζόουνς γιορτάζει τα 82 χρόνια – 10 καθοριστικές στιγμές της ζωής του

Ο Τομ Τζόουνς γιορτάζει τα 82 χρόνια – 10 καθοριστικές στιγμές της ζωής του

Με αφορμή τα 82α του γενέθλια, παρακάτω παρουσιάζουμε 10 σημαντικά σημεία - σταθμούς από τη ζωη του. 

2' 14" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 7 Ιουνίου του 1940, γεννήθηκε στη νότια Ουαλία ο δημοφιλής μουσικός Τομ Τζόουνς, κατά κόσμον Τόμας Τζον Γούντγουορντ. 

Ξεκίνησε να τραγουδάει σε νεαρή ηλικία και συχνά σε οικογενειακές συγκεντρώσεις, γάμους και στη σχολική χορωδία. Στον μικρό Τομ δεν άρεσε το σχολείο ή η άθληση, αλλά απέκτησε αυτοπεποίθησε μέσω του ταλέντου του στο τραγούδι. Οι πρώτες μουσικές του επιρροές ήταν τα μπλουζ, η R&B και οι ροκ εν ρολ τραγουδιστές όπως οι Little Richard, Σόλομον Μπερκ, Τζάκι Γουίλσον, Μπρούκ Μπέντον, Έλβις Πρίσλεϊ και Τζέρι Λι Λιούις. 

Στη διάρκεια της πολυετούς καριέρας του στη μουσική και της έμπνευσης που αποτέλεσε για νεαρότερους καλλιτέχνες, ο Σερ Τομ Τζόουνς έχει ερμηνεύσεις μεγάλες επιτυχίες: από το «It’s Not Unusual», το «Delilah», το «With These Hands» μέχρι το «She’s a Lady» και το «Sexbomb». Το 2021, κυκλοφόρησε το άλμπουμ «Surrounded By Time» που αποτελείται από διασκευές σε τραγούδια. 

Ο Τομ Τζόουνς γιορτάζει τα 82 χρόνια – 10 καθοριστικές στιγμές της ζωής του-1
Ο Τομ Τζόουνς το 1976 σε συναυλία στο Παρίσι. Φωτ. AP/Eustache Cardenas

Με αφορμή τα 82α του γενέθλια, παρακάτω παρουσιάζουμε 10 σημαντικά σημεία – σταθμούς από τη ζωη του. 

  • Ο Τζόουνς ανακάλυψε την αγάπη του για τη μουσική σε ηλικία 12 ετών, κατά τη διάρκεια των δύο χρόνων που έμεινε σε καραντίνα αναρρώνοντας από τη φυματίωση. 
  • Η πρώτη του επιτυχία ήταν το τραγούδι «It’s Not Unusual» από το 1965 – χρονιά στην οποία ερμήνευσε τα τραγούδια «What’s New Pussycat?» και «Thunderball» για τον κινηματογράφο. 
Ο Τομ Τζόουνς γιορτάζει τα 82 χρόνια – 10 καθοριστικές στιγμές της ζωής του-2
Σε συναυλία στη Γερμανία. Φωτ. AP

  • Γνώρισε τον Έλβις Πρίσλεϊ στα πλατό της ταινίας του Πρίσλεϊ «Paradise, Hawaiian Style» και οι δυό τους παρέμειναν καλοί φίλοι μέχρι τον θάνατο του Πρίσλεϊ το 1977. Πέραν της ερμηνείας του με τον Έλβις, ο Τζόουνς τραγούδησε και με άλλους θρύλους της μουσικής βιομηχανίας συμπεριλαμβανομένων των Τζάνις Τζόπλιν, Αρίθα Φράνκλιν και Τζον Ντένβερ. 
  • Το όνομα Τομ Τζόουνς προήλθε από τη – βραβευμένη με Όσκαρ – ομώνυμη ταινία από το 1963. Το πλήρες όνομα του μουσικού είναι Τόμας Τζόουνς Γούντγουορντ.  
  • Πριν γίνει δημοφιλής μουσικός, ο Τζόουνς ασχολήθηκε με διάφορες δουλειές συμπεριλαμβανομένων αυτών σε εργοστάσιο γαντιών και στην κατασκευή. 
  • Ο Τζόουνς παντρεύτηκε τη φίλη του από το σχολείο, Μελίντα Ρόουζ, όταν οι δυό τους ήταν μόλις 16 χρονών. Παρέμειναν παντρεμένοι μέχρι τον θάνατό της τον Απρίλιο του 2016. Ο γιος τους, Μαρκ, γεννήθηκε ένα μήνα μετά τον γάμο τους. 
  • Ο Τζόουνς έκανε συναυλίες στο Λας Βέγκας τουλάχιστον μια εβδομάδα κάθε χρόνο μέχρι το 2011. 
  • Ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον προσκάλεσε τον μουσικό να ερμηνεύσει την Παραμονή Πρωτοχρονιάς, στη γιορτή της Ουάσιγκτον Ντ. Σι. το 2000 για το μιλένιουμ.
  • Ο Τζόουνς έχει κερδίσει πολλά βραβεία, ανάμεσά τους ένα MTV Video Music Award, ένα βραβείο Γκράμι και δύο βραβεία Brit.
  • Είναι μέλος της κριτικής επιτροπής του διαγωνισμού τραγουδιού The Voice εδώ και 9 σεζόν. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή