Η δισκογραφική επιστροφή του Πίτερ Γκάμπριελ μετά από 20 χρόνια

Η δισκογραφική επιστροφή του Πίτερ Γκάμπριελ μετά από 20 χρόνια

Ο πρώτος δίσκος του μουσικού με νέο υλικό από το 2002 θα ολοκληρωθεί μέσα στην χρονιά, ενώ το 2023 ο μουσικός θα βγει και σε περιοδεία

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το κοινό τον γνώρισε μέσα από τους Genesis και στην συνέχεια, ο Πίτερ Γκάμπριελ χάραξε μια ιδιαίτερα επιτυχημένη μουσική πορεία στις δεκαετίες του ‘70 και του ‘80.

Η τελευταία δουλειά με νέο υλικό που ακούσαμε από τον Βρετανό μουσικό ήταν το «Up» του 2002 -ακολούθησαν δύο ακόμα δουλειές του, το «Scratch My Back» (2010) και το «New Blood» (2011). Στο πρώτο επιδόθηκε σε διασκευές και στο δεύτερο ηχογράφησε ορχηστρικές εκδοχές παλαιότερων κομματιών του. 

Τώρα, όμως, ο Γκάμπριελ έχει προ των πυλών έναν νέο δίσκο, που σύντομα θα ολοκληρωθεί, σύμφωνα τόσο με τον ίδιο όσο και με τον ντράμερ του, Μανού Κατσέ. 

Για την ακρίβεια, πριν λίγο καιρό ο Πίτερ Γκάμπριελ είπε σε συνέντευξή του στο ΝΜΕ πως «έχει πολλά τραγούδια που προσπαθεί να ολοκληρώσει» και ελπίζει «να ολοκληρωθούν μέχρι το τέλος της χρονιάς». 

Ο Μανού Κατσέ, πάλι, σε νέα του συνέντευξη στο L’Illustré, επιβεβαίωσε πως με τον Γκάμπριελ και την υπόλοιπη μπάντα τελειώνουν έναν νέο δίσκο αλλά και πως ετοιμάζονται για περιοδεία μέσα στο 2023. 

Πάντως, πολύ πρόσφατα, ακούσαμε τον Πίτερ Γκάμπριελ να συμμετέχει στο κομμάτι «Unconditional II (Race and Religion)», από τον νέο δίσκο των Arcade Fire, «WE». 

Με πληροφορίες από το ΝΜΕ.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή