H Lizzo αλλάζει στίχο της που ακουγόταν προσβλητικός

H Lizzo αλλάζει στίχο της που ακουγόταν προσβλητικός

Αφού αρκετοί φαν έδειξαν την δυσφορία τους για έναν στίχο του «Grrrls» που αναφερόταν στην σπαστική διπληγία

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Πριν λίγο καιρό η Lizzo ανακοίνωσε την κυκλοφορία του επερχόμενου δίσκου της, που έρχεται 3 χρόνια μετά το επιτυχημένο «Cuz I Love You». 

Το «Special» πρόκειται να κυκλοφορήσει στις 15 Ιουλίου κι ως τώρα, έχουμε ακούσει δύο singles από αυτό: το «About Damn Time» και το «Grrrls». 

Το δεύτερο κομμάτι, που κυκλοφόρησε την Παρασκευή 10 Ιουνίου αποδείχθηκε επίμαχο, μιας και προκάλεσε την δυσφορία ενός μέρους του κοινού. 

Πιο συγκεκριμένα, στο νέο αυτό τραγούδι της Lizzo υπήρχε ο στίχος «I’m a spazz», που μεταφράζεται ως «Είμαι σπαστική». 

Πολλοί, λοιπόν, φαν δήλωσαν σοκαρισμένοι και απογοητευμένοι με την αναφορά αυτή της Lizzo στο κομμάτι της, μιας και θεωρήθηκε υποτιμητικό προς τα άτομα με εγκεφαλική παράλυση, και συγκεκριμένα όσους έχουν σπαστική διπληγία.

Η Lizzo δεν αδιαφόρησε για το θέμα, αντιθέτως, έσπευσε να βγάλει μια σχετική ανακοίνωση στα social media και να αλλάξει τον επίμαχο στίχο, κυκλοφορώντας μια νέα εκδοχή του κομματιού. 

Στην ανακοίνωση της Lizzo διαβάζουμε:

«Αντιλήφθηκα ότι υπάρχει μια βλαβερή λέξη στο νέο μου τραγούδι, “Grrrls”. Να ξεκαθαρίσω ένα πράγμα: Δεν θέλω ποτέ να προωθώ υποτιμητική γλώσσα. Ως χοντρή μαύρη γυναίκα στην Αμερική, είχα δεχτεί πολλές προσβλητικές λέξεις, επομένως καταλαβαίνω την δύναμη που μπορούν να έχουν οι λέξεις (είτε χρησιμοποιούνται εσκεμμένα, είτε, όπως στην περίπτωσή μου, κατά λάθος). Λέω περήφανα πως υπάρχει μια νέα εκδοχή του “Grrrls” με αλλαγμένο τον στίχο. Αυτό προέκυψε από το ότι άκουσα και έδρασα. Ως καλλιτέχνης με επιρροή, αφοσιώνομαι στο να γίνω μέρος της αλλαγής που θέλω να δω στον κόσμο». 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Lizzo (@lizzobeeating)

Με πληροφορίες από το BBC.

 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή