Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ κυκλοφορεί την τριλογία «McCartney» σε box set

Ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ κυκλοφορεί την τριλογία «McCartney» σε box set

O «Macca» έκλεισε τα 80 και ετοιμάζει για τους φαν του μια ειδική έκδοση των 3 δίσκων που έχουν απλώς το όνομά του

1' 39" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στις 18 Ιουνίου ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ έκλεισε τα 80 του χρόνια, περίσταση που έκανε τους φαν αλλά και τα μέσα να του ευχηθούν χρόνια πολλά, να ξεσκονίσουν την δισκογραφία του, να ξαναθυμηθούν γιατί ο Βρετανός είναι ένας από τους πραγματικά σπουδαίους εν ζωή μουσικούς αλλά και μία από τις σημαντικότερες φιγούρες που γνώρισε ποτέ η ποπ και ροκ μουσική. 

Ο ΜακΚάρτνεϊ ακόμα και έχοντας κλείσει την 8η δεκαετία της ζωής του δεν το βάζει κάτω, μιας και σε λίγες μέρες θα ανέβει ως headliner στο φεστιβάλ του Glastonbury. 

Πριν όμως από αυτό, το πάλαι ποτέ «Σκαθάρι» ανακοίνωσε μία νέα ειδική κυκλοφορία ενός box set με τους τρεις δίσκους του που βάφτισε απλώς με το όνομά του και αύξουσα αρίθμηση: «McCartney» (1970), «McCartney ΙI» (1980) και «McCartney IΙΙ» (2020).

Παρά το γεγονός ότι οι τρεις δίσκοι του ΜακΚάρτνεϊ αποτελούν μια άτυπη τριλογία -και στα τρία άλμπουμ, ο ΜακΚάρτνεϊ έπαιξε μόνος του όλα τα όργανα- κυκλοφόρησαν σε βάθος χρόνου.

Το «McCartney» ηχογραφήθηκε μακριά από τα φώτα, και κυκλοφόρησε ήδη έναν μήνα πριν το κύκνειο άσμα των Beatles, «Let It Be» (1970). Στον απόλυτα «σπιτικό» και αισθητικά δίσκο περιλαμβάνεται μεταξύ άλλων και το «Maybe I’m Amazed» κι ένα από τα πιο γνωστά κομμάτια του μουσικού. 

Το «McCartney II» ήρθε ακριβώς μία δεκαετία μετά τον πρώτο ομώνυμο δίσκο και ξανά κοντά σε μια στιγμή που μια μπάντα του θα διαλυόταν, αυτή την φορά οι Wings, με τους οποίους μας χάρισε δίσκους όπως το «Band on the Run». Αν και είχε εμπορική επιτυχία, η κριτική δεν υπήρξε ιδιαίτερα καλή με το «McCartney II». 

Όσο για το «McCartney III», αυτό αποτελεί και την πιο πρόσφατη δισκογραφική δουλειά του Πολ ΜακΚάρτνεϊ που κυκλοφόρησε το 2020, μια τιμιότατη κατάθεση τραγουδιών που απέδειξε πως ακόμα και τώρα, ο ΜακΚάρτνεϊ δεν έχει χάσει την συνθετική του στόφα. 

Το box set με τους 3 δίσκους του Πολ ΜακΚάρτνεϊ θα κυκλοφορήσει στις 5 Αυγούστου και θα περιλαμβάνει νέες φωτογραφίες αλλά και σημειώσεις από τον ίδιο τον μουσικό. 

Με πληροφορίες από το Pitchfork. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή