Η τελευταία επιθυμία ενός άντρα ήταν να πάει για 19η φορά στο Glastonbury κι όλοι βοήθησαν για να τα καταφέρει

Η τελευταία επιθυμία ενός άντρα ήταν να πάει για 19η φορά στο Glastonbury κι όλοι βοήθησαν για να τα καταφέρει

Ο Νάιτζελ Στόουνχαουζ διαγνώστηκε με καρκίνο τον Μάιο, όμως, «με λίγη βοήθεια από τους φίλους του», θα καταφέρει να βρεθεί στο μουσικό φεστιβάλ που ακολουθεί εδώ και πάνω από 30 χρόνια

1' 46" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχουν περάσει πάνω από 3 δεκαετίες από όταν o Νάιτζελ Στόουνχαουζ από το Χάρτλπουλ της Αγγλίας επισκέφθηκε για πρώτη φορά το φεστιβάλ του Glastonbury, στο οποίο, μέχρι σήμερα, έχει βρεθεί 18 συνολικά φορές. 

Το ίδιο ακριβώς ετοιμαζόταν να κάνει και φέτος, όμως, πίσω στον Μάιο, ο 58χρονος διαγνώστηκε με καρκίνο και οι θεράποντες ιατροί του τον προειδοποίησαν πως η υγεία του βρίσκεται σε αρκετά κρίσιμη κατάσταση για να κάνει κάτι τέτοιο. 

Ο Στόουνχαουζ, όμως, είχε μία και μόνο τελευταία επιθυμία κι αυτή ήταν, να καταφέρει να πάει για 19η φορά στο Glastonbury. 

Μην μπορώντας να του αρνηθούν, οι φίλοι του άντρα αλλά και το νοσοκομείο North Tees Hospital προσπάθησαν να βρουν μία λύση ώστε ο ταγμένος ακόλουθος του φεστιβάλ να καταφέρει να παραστεί στην φετινή διοργάνωση. 

Έτσι, όσοι βρίσκονταν γύρω από τον ασθενή κατάφεραν να συγκεντρώσουν 17.000 λίρες, με τις οποίες, ο Στόουνχαουζ θα μπορέσει να πάει στο φεστιβάλ που γίνεται στο Σόμερσετ με ιδιωτικό ελικόπτερο και μία ιατρική ομάδα που θα βρίσκεται δίπλα του. 

Ανάμεσα σε αυτούς που στήριξαν την προσπάθεια ήταν και ο Fatboy Slim που όπως είπε ήθελε να «πραγματοποιήσει την τελευταία επιθυμία του Νάιτζελ». 

O Νάιτζελ Στόουνχαουζ δεν είναι μόνο οπαδός του Fatboy Slim, αλλά και της Νταϊάνα Ρος που θα εμφανιστεί επίσης στο φεστιβάλ, ως headliner, κάτι για το οποίο δεν έκρυψε ο πιστός του φεστιβάλ την ανυπομονησία του.  

Ο Στόουνχαουζ δεν κρύβει την χαρά του για όλους όσους μπόρεσαν να κάνουν την επιθυμία του πραγματικότητα: «Θα είμαι για πάντα ευγνώμων για αυτό που έκαναν και πρέπει να το πω, δεν θα πήγαινα πουθενά αν δεν είχα την βοήθεια των νοσηλευτών στον θάλαμο 25». 

Η νοσηλεύτρια του άντρα, Έμμα Γκρέιντον, είπε με την σειρά της: «Απλά νόμιζε πως ήταν ο ανθρωπάκος από το χωριό, αλλά η ανταπόκριση του κόσμου ήταν φανταστική. Είναι πολύ ωραίο να βλέπεις τον κόσμο να ακούει και να βοηθάει. Έχει να κάνει με το να είναι με τους φίλους του στο Glastonbury αυτή την τελευταία φορά». 

Το φετινό Glastonbury ξεκινάει την Τετάρτη 22 Ιουνίου και σε αυτό θα εμφανιστούν επίσης ονόματα όπως ο Πολ ΜακΚάρτνεϊ, η Μπίλι Άιλις και ο Σαμ Φέντερ.

Με πληροφορίες από το BBC.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή