Σχεδόν έτοιμο έχει η PJ Harvey τον επόμενο δίσκο της

Σχεδόν έτοιμο έχει η PJ Harvey τον επόμενο δίσκο της

Όπως αποκάλυψε η μουσικός, υπολογίζει να ακούσουμε το επερχόμενο άλμπουμ της το καλοκαίρι του 2023

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Έχουν περάσει ήδη 6 χρόνια από την τελευταία δισκογραφική δουλειά που ακούσαμε από την PJ Harvey και αυτή ήταν το «The Hope Six Demolition Project» του 2016. Στο μεταξύ, ακολούθησε μια σειρά επανεκδόσεων προηγούμενων δίσκων της, ενώ, το 2019 την είδαμε και στο ντοκιμαντέρ «A Dog Called Money». 

Τώρα, πάντως, η PJ Harvey βρίσκεται στο σημείο που ολοκληρώνει το επόμενο άλμπουμ της, όπως αποκάλυψε η ίδια σε νέα της συνέντευξη στο αμερικανικό Rolling Stone και τον Κόρι Γκρόου. 

Η συνέντευξη μπορεί να έγινε με αφορμή το νέο βιβλίο της με ποίηση «Orlam», όμως, η μουσικός αποκάλυψε πως η επόμενη δισκογραφική δουλειά της έχει σχεδόν ολοκληρωθεί και πως υπολογίζει πως θα κυκλοφορήσει το καλοκαίρι του 2023. 

Και η ίδια δείχνει ικανοποιημένη με το αποτέλεσμα: «Είμαι πολύ ευχαριστημένη. Πήρε πολύ καιρό για να το γράψω σωστά, αλλά, επιτέλους, είμαι χαρούμενη με αυτό», είπε.

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης, η μουσικός αποκάλυψε πως αυτό τον καιρό, επιρροές της αποτελούν «συνθέτες soundtracks», όπως οι Τζόνι Γκρίνγουντ, Μίκα Λέβι, Χίλντουρ Γκουδναντόττιρ και Ριουίτσι Σακαμότο. Αλλά και ο δίσκος του τελευταίου πρότζεκτ από τα μέλη των Radiohead και των Sons of Kemet, οι Smile, το «All Thoughts Fly» της Άννα Βον Χάουσγουλφ και το «Rough and Rowdy Ways» του Μπομπ Ντίλαν. 

Η PJ Harvey δεν παρέλειψε να αναφερθεί και στην διαδικασία ηχογράφησης του δίσκου, λέγοντας: «Σε αυτό το τελευταίο άλμπουμ που έκανα, κυριολεκτικά τραγούδησα στο κινητό μου, δεν έκανα καν ντέμο, γιατί δεν ήθελα να κολλήσω στις ντέμο εκδοχές. Αλλά μετά ένιωσα πως έχασα ένα σημαντικό κομμάτι της διαδικασίας κι αυτό με έκανε να θέλω να αρχίσω να το κάνω ξανά». 

Με πληροφορίες από το Consequence of Sound. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή