Spotify: Ανακοίνωσε την εξαγορά του παιχνιδιού αναγνώρισης μουσικής Heardle

Spotify: Ανακοίνωσε την εξαγορά του παιχνιδιού αναγνώρισης μουσικής Heardle

Στα βήματα του Wordle, το Heardle ζητά από τους χρήστες του Spotify να μαντέψουν ένα τραγούδι με βάση τις πρώτες του νότες. Οι χρήστες μπορούν να παίξουν μόνο μια φορά την ημέρα και έχουν έξι ευκαιρίες να μαντέψουν το τραγούδι

1' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το Spotify ανακοίνωσε την Τρίτη την εξαγορά του Heardle, ενός νέου παιχνιδιού αναγνώρισης μουσικής, για άγνωστο χρηματικό ποσό. 

Αυτή η συμφωνία κάνει την streaming υπηρεσία πιο διαδραστική, καθώς επενδύει σε βίντεο, ζωντανή ροή (livestreaming) και πόντκαστ σε μια προσπάθεια να διαφοροποιήσει τις ροές εσόδων του.

Πώς παίζεται

Το Heardle ζητά από τους χρήστες του Spotify να μαντέψουν ένα τραγούδι με βάση τις πρώτες του νότες. Οι χρήστες μπορούν να παίξουν μόνο μια φορά την ημέρα και έχουν έξι ευκαιρίες να μαντέψουν το τραγούδι. Το Heardle είναι εμπνευσμένο σε μεγάλο βαθμό από το δημοφιλές παιχνίδι λέξεων «Wordle», το οποίο εξαγοράστηκε από τους New York Times, τον Ιανουάριο του 2022. 

Το Spotify ανακοίνωσε ότι «εκατομμύρια» άνθρωποι παίζουν Heardle, αλλά δεν έδωσε συγκεκριμένες πληροφορίες όσον αφορά τον αριθμό ή τις ηλικίες των παικτών. 

Μετά την εξαγορά του Spotify, το Heardle θα παραμείνει ένα παιχνίδι που θα παίζεται δωρεάν. Η μόνη αλλαγή είναι ότι οι παίκτες θα μπορούν να ακούσουν ολόκληρο το τραγούδι στην streaming υπηρεσία όταν ολοκληρώσουν το παιχνίδι. 

Το Heardle είναι διαθέσιμο στις ΗΠΑ, τη Βρετανία, την Ιρλανδία, τον Καναδά, την Αυστραλία και την Νέα Ζηλανδία. Το Spotify ανακοίνωσε ότι στο μέλλον, το παιχνίδι θα επεκταθεί σε περισσότερες αγορές. 

Η συμφωνία έρχεται έναν μήνα μετά τη δήλωση του διευθύνοντος συμβούλου του Spotify Ντάνιελ Εκ σχετικά με την προσπάθεια της ομάδας πίσω από την streaming πλατφόρμα, να προσελκύσει περισσότερους χρήστες. 

Με πληροφορίες από το CNBC

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή