Το τραγούδι των Μπράιαν Μέι και Γκράχαμ Γκούλντμαν για το τηλεσκόπιο Τζέιμς Γουέμπ (βίντεο)

Το τραγούδι των Μπράιαν Μέι και Γκράχαμ Γκούλντμαν για το τηλεσκόπιο Τζέιμς Γουέμπ (βίντεο)

Το τραγούδι «Floating In Heaven» συνέπεσε με την πολυαναμενόμενη δημοσίευση των πρώτων εικόνων που ήρθαν στη Γη από το τηλεσκόπιο

1' 21" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι πρώτες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Τζέιμς Γουέμπ της NASA που κυκλοφόρησαν πριν από λίγα εικοσιτετράωρα, ενέπνευσαν και θα εμπνεύσουν καλλιτέχνες όπως τον κιθαρίστα των Queen Μπράιαν Μέι και τον ιδρυτή του ροκ συγκροτήματος 10cc Γκράχαμ Γκούλντμαν οι οποίοι κυκλοφόρησαν ένα νέο τραγούδι. 

Το «Floating In Heaven» συνέπεσε με την πολυαναμενόμενη δημοσίευση των πρώτων εικόνων που ήρθαν στη Γη από το τηλεσκόπιο. Το τηλεσκόπιο εκτοξεύτηκε με πύραυλο Ariane 5 από το ευρωπαϊκό διαστημικό λιμάνι στη Γαλλική Γουιάνα την ημέρα των Χριστουγέννων το 2021 και τέθηκε σε λειτουργία αυτή την εβδομάδα. 

Ο Μέι, ο οποίος έχει διδακτορικό στην Αστροφυσική είπε: «Δεν υπάρχει τίποτα πιο συναρπαστικό σε έναν κόσμο εξερεύνησης από το να πηγαίνεις σε ένα μέρος για το οποίο δεν ξέρεις τίποτα. Ο ουρανός είναι το όριο για το τι μπορούμε να ανακαλύψουμε», πρόσθεσε.

Το μουσικό βίντεο του τραγουδιού παρουσιάζει τον Μέι να παίζει κιθάρα στο «διάστημα», ενώ ο Γούλντμαν εμφανίζεται να «αιωρείται» και να τραγουδά.
H NASA έδωσε στη δημοσιότητα μία από τις πρώτες εικόνες από το διαστημικό τηλεσκόπιο Τζέιμς Γουέμπ που δείχνει το γαλαξιακό σμήνος με την ονομασία SMACS 0723, ηλικίας 4,6 δισεκατομμυρίων ετών.

Την Πρωτοχρονιά του 2019, ο Μέι αποκάλυψε το τραγούδι του με τίτλο «New Horizons» στα κεντρικά γραφεία της NASA στο Μέριλαντ στις ΗΠΑ ως «αφιέρωμα» στο ομώνυμο διαστημόπλοιο.

Όμως υπάρχει κι ένα άλλο τραγούδι που σχετίζεται με το διάστημα με τίτλο «’39» και περιλαμβάνεται στο άλμπουμ των Queen «A Night At The Opera» του 1975. Το τραγούδι αφηγείται την ιστορία μιας ομάδας εξερευνητών του διαστήματος που επιστρέφουν για να διαπιστώσουν ότι κατά τη διάρκεια ταξιδιού τους διάρκειας ενός έτους, στη Γη έχει περάσει ένας αιώνας.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή