Mural για τον Ένιο Μορικόνε κάνει την Θεσσαλονίκη «Σινεμά, Ο Παράδεισος»

Mural για τον Ένιο Μορικόνε κάνει την Θεσσαλονίκη «Σινεμά, Ο Παράδεισος»

Ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ένιο Μορικόνε αφιέρωσε έναν τοίχο στα Λαδάδικα στον αγαπημένο του συνθέτη

54" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ίσως κανείς να μην μάντευε ότι μερικοί από τους πιο πιστούς ακροατές του Ένιο Μορικόνε βρίσκονται στην Λάρισα. Εκεί, άλλωστε, δημιουργήθηκε και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Φίλων Μουσικής Ένιο Μορικόνε, αφιερωμένος στον σπουδαίο Ιταλό συνθέτη. 

Τώρα, ο πολιτιστικός σύλλογος αποφάσισε να δείξει την αγάπη του για τον Μορικόνε καταλαμβάνοντας έναν τοίχο στην Θεσσαλονίκη και τα Λαδάδικα, με ένα μεγάλο mural από την ταινία «Σινεμά, ο Παράδεισος». 

Ανάμεσα στα δεκάδες εμβληματικά soundtracks που συνέθεσε ο Ένιο Μορικόνε κατά την διάρκεια της καριέρας του, σίγουρα αυτό για την ταινία του Τζουζέπε Τορνατόρε παραμένει ένα από τα πιο αναγνωρίσιμά του. 

Στο συγκεκριμένο mural, που βρίσκεται επί της οδού Βίκτωρος Ουγκώ 3 στην Θεσσαλονίκη, βλέπουμε μία από τις πιο χαρακτηριστικές εικόνες της ταινίας, αυτή στην οποία ο μικρός Σαλβατόρε κρατάει ένα κομμάτι φιλμ.

Την υλοποίηση του εγχειρήματος ανέλαβε η εικαστική ομάδα του συλλόγου που έχει συσταθεί για αυτό το σκοπό με το όνομα «Ennio Morricone σε κοινή θέα». Το συγκεκριμένο mural δημιούργησε ο γραφίστας / εικονογράφος Γιάννης Πέτρου. 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Σύλλογος Φίλων Ennio Morricone (@enniomorricone.gr)

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή