Βρετανία: Το τραγούδι που ακούστηκε περισσότερο το καλοκαίρι

Βρετανία: Το τραγούδι που ακούστηκε περισσότερο το καλοκαίρι

Σύμφωνα με την εταιρεία Official Chart, το τραγούδι ξεχώρισε ανάμεσα σε πρόσφατες επιτυχίες των Χάρι Στάιλς, Lizzo και Τζορτζ Έζρα

49" χρόνος ανάγνωσης

Το «Running Up That Hill», τραγούδι της Κέιτ Μπους από το 1985 ήταν εκείνο που άκουσαν πιο πολύ οι Βρετανοί κατά τη διάρκεια του καλοκαιριού. 

Σύμφωνα με την εταιρεία Official Chart, το τραγούδι ξεχώρισε ανάμεσα σε πρόσφατες επιτυχίες των Χάρι Στάιλς, Lizzo και Τζορτζ Έζρα. Γιατί συνέβη αυτό; Το «Running Up That Hill», το οποίο περιλαμβάνεται στο πέμπτο άλμπουμ της Μπους με τίτλο «Hounds of Love», έφτασε στην κορυφή των βρετανικών τσαρτ με σινγκλ τον Ιούνιο όταν επιλέχθηκε ως μουσική επένδυση στην τέταρτη σεζόν της σειράς «Stranger Things». Επιπλέον, μεταξύ Ιουνίου και Αυγούστου, αποτέλεσε την κορυφαία επιλογή με τις περισσότερες αναπαραγωγές (streams) από κάθε άλλο τραγούδι (86,6 εκατομμύρια) και τα περισσότερα ψηφιακά downloads (πάνω από 42.000).

Κατά την αρχική του κυκλοφορία πριν από 37 χρόνια, το τραγούδι και μαζί και η Μπους έφτασαν στο νούμερο 3 στο Ηνωμένο Βασίλειο και σκαρφάλωσε στα charts το 2012 όταν μια ανανεωμένη έκδοσή του χρησιμοποιήθηκε στην τελετή λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων του Λονδίνου.

Με πληροφορίες από το ΑΠΕ-ΜΠΕ, το BBC