Όλες οι εταιρείες που είπαν #cancelKanyeWest

Όλες οι εταιρείες που είπαν #cancelKanyeWest

Όταν ο ράπερ έλεγε «μπορώ να λέω αντισημιτικά σχόλια και η Adidas δεν θα με διώξει», η Adidas γελούσε

2' 41" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Αν μάζευε κάποιος όλες τις εμπρηστικές και αλλόκοτες δηλώσεις και κινήσεις στις οποίες έχει προβεί ο Κάνιε Γουέστ (ή σκέτο «Γιε» όπως λέγεται και στα χαρτιά πλέον) κατά τη διάρκεια της καριέρας του (και ιδιαίτερα τα τελευταία χρόνια), τότε θα γέμιζε με άνεση ένα βιβλίο. 

Πρόσφατα, στον μακρύ αυτό κατάλογο ήρθαν να προστεθούν αντισημιτικά αλλά και ρατσιστικά κατά των μαύρων (!) σχόλια που, όπως φαίνεται, ήταν κι αυτά που γύρισαν την κλεψύδρα για την «περίοδο χάριτος» του Γουέστ. Τη δημόσια κατακραυγή και τον αποκλεισμό του ράπερ από τα social media ακολούθησε και η λήξη συνεργασιών του με γνωστές εταιρείες, που επέλεξαν να απομακρύνουν το όνομά του από το δικό τους. 

Αυτές είναι οι εταιρείες που για την ώρα διέκοψαν τη συνεργασία τους για τον Κάνιε Γουέστ:

Adidas

Όλες οι εταιρείες που είπαν #cancelKanyeWest-1
Τα παπούτσια Yeezy, καρπός της συνεργασίας του Κάνιε Γουέστ με την Adidas. Φωτ.: AP Photo/Seth Wenig

«Μπορώ να λέω αντισημιτικά σχόλια και η Adidas δεν θα με διώξει», είχε πει προκλητικά ο Γουέστ στις 16 Οκτωβρίου στο πόντκαστ «Drink Champs». Να όμως που 8 ημέρες μετά, η συνεργασία του ράπερ με τον αθλητικό κολοσσό αποτέλεσε παρελθόν, μια κίνηση με απώλειες ύψους 250 εκατομμυρίων ευρώ. Η Adidas σχολίασε μεταξύ άλλων στη σχετική ανακοίνωση πως, «Η Adidas δεν δέχεται τον αντισημιτισμό ή οποιουδήποτε άλλου είδους έκφραση μίσους. Τα πρόσφατα σχόλια του Γιε είναι απαράδεκτα, απεχθή και επικίνδυνα και παραβιάζουν τις αξίες της εταιρείας περί ποικιλομορφίας, συμπερίληψης, αμοιβαίου σεβασμού και δικαιοσύνης». 

Gap

Ώρες αφού η Adidas έκανε την παραπάνω ανακοίνωση, το yeezygap.com, το site δηλαδή της συλλογής του Κάνιε Γουέστ για την Gap, απενεργοποιήθηκε, αν και η διακοπή της συνεργασίας είχε ανακοινωθεί ήδη από τον Σεπτέμβριο. Και σε αυτή την περίπτωση ίσχυε το εξής: «Ο αντισημιτισμός, ο ρατσισμός και το μίσος σε κάθε του μορφή είναι μη αποδεκτά και δεν συνάδουν με τις αξίες μας. Εκ μέρους των πελατών, των εργαζομένων και των μετόχων, συνεργαζόμαστε με οργανισμούς που πολεμούν το μίσος και την προκατάληψη». 

Def Jam Records

Η δισκογραφική εταιρεία χώρισε τους δρόμους της με το label του Γουέστ GOOD Music όπως και η εταιρεία merchandise Bravado ήδη πίσω στο 2021, όπως ανακοινώθηκε στις 24 Οκτωβρίου. 

Όλες οι εταιρείες που είπαν #cancelKanyeWest-2
Φωτ.: AP Photo/Kevork Djansezian, File

Balenciaga

Η οποία με τη σειρά της είπε πως «η Balenciaga δεν έχει πλέον καμία σχέση ή σχέδια για μελλοντικά πρότζεκτ που αφορούν αυτόν τον καλλιτέχνη».

MRC Entertainment

Αν και η εταιρεία είχε ολοκληρώσει ένα ντοκιμαντέρ για τον ράπερ, έκοψε τις σχέσεις μαζί του, δηλώνοντας πως δεν μπορεί να συνεχίσει ένα τέτοιο πρότζεκτ και ξεκαθαρίζοντας πως υποστηρίζει την Παλαιστίνη και το Ισραήλ. 

Vogue

Η Άννα Γουίντουρ επιβεβαίωσε στις 21 Οκτωβρίου στο Page Six πως δεν έχει σκοπό το περιοδικό μόδας να ξανασυνεργαστεί με τον ράπερ, χωρίς να υπάρχει κάποια άλλη επίσημη ανακοίνωση από την Condé Nast. Νωρίτερα μέσα στον μήνα, ο Κάνιε Γουέστ έκανε on line επίθεση στην fashion editor Γκαμπριέλα Καρέφα-Τζόνσον και την κορόιδεψε δημόσια όταν αυτή σχολίασε αρνητικά t-shirt που είχε φορέσει ο Γουέστ με το μήνυμα «White Lives Matter».

UTA 

Το πρακτορείο ταλέντων είχε την εντολή από τον CEO του «να υποστηρίξει το μποϊκοτάζ απέναντι στον Κάνιε Γουέστ».

CAA

Τέλος, και το δικό του πρακτορείο αποκήρυξε τον Κάνιε Γουέστ στις 24 Οκτωβρίου, όπως μεταδίδει το Deadline.  

Με πληροφορίες από το Vulture. 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή