Latin Grammys: Η νίκη της Ροζαλία και η λογοκρισία σε ζωντανή μετάδοση

Latin Grammys: Η νίκη της Ροζαλία και η λογοκρισία σε ζωντανή μετάδοση

Η αντικατάσταση μερικών λέξεων του τραγουδιού «Hentai» που η καλλιτέχνις ερμήνευσε στη σκηνή, από τηλεοπτικό σταθμό που μεταδίδει στις ΗΠΑ στην ισπανική γλώσσα

1' 18" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

H Ροζαλία διακρίθηκε κατά τη διάρκεια της μουσικής τελετής απονομής βραβείων Latin Grammy με το βραβείο «Καλύτερου Άλμπουμ της Χρονιάς» για το «Motomami». 

Ωστόσο, ο θριαμβευτής της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε στις 17 Νοεμβρίου στο Λας Βέγκας, ήταν ο Χόρχε Ντρέξλερ. Ο Ουρουγουανός καλλιτέχνης κέρδισε συνολικά επτά βραβεία και μάλιστα ξεπέρασε τον Bad Bunny που έφυγε με πέντε αγαλματίδια. 

Η Καταλανή τραγουδίστρια Ροζαλία ερμήνευσε τρία τραγούδια επί σκηνής κατά τη διάρκεια της βραδιάς. Ξεκίνησε παίζοντας στο πιάνο το μουσικό της κομμάτι «Hentai» το οποίο περιέχει εκφράσεις σεξουαλικού περιεχομένου. Όμως, λογοκρίθηκε από τηλεοπτικό σταθμό που μεταδίδει στις ΗΠΑ στην ισπανική γλώσσα η οποία αντικατέστησε στη ζωντανή μετάδοση μερικές από τις λέξεις, με κάποιον ήχο που σήμαινε ότι πρόκειται για ακατάλληλο περιεχόμενο. 

Μετά την ερμηνεία του τραγουδιού «La fama» – αυτή τη φορά χωρίς τη συμμετοχή του The Weeknd – και του «Despechá», κατά τη διάρκεια του οποίου κατέβηκε από τη σκηνή και περπάτησε μπροστά σε μουσικούς αστέρες, ο ήχος ακούστηκε ξανά σε δύο περιπτώσεις. 

Latin Grammys: Η νίκη της Ροζαλία και η λογοκρισία σε ζωντανή μετάδοση-1
Φωτ. AP/John Locher

Όταν ολοκληρώθηκε η τελετή απονομής, την ώρα της συνέντευξης Τύπου, η Ροζαλία μίλησε για τη λογοκρισία που δέχθηκε. «Η Μαντόνα ερμήνευσε τραγούδια που περιλαμβάνουν τέτοιου είδους εκφράσεις πριν από μένα, το ίδιο και η Björk, η Lil’Kim…και γι’αυτό σκέφτομαι ότι δεν πρέπει να είναι αμφιλεγόμενο. Αλλά, κοιτάξτε, αν ένα τραγούδι με τέτοιο στίχο εξακολουθεί να δημιουργεί συζήτηση, αν μια γυναίκα μιλάει γι’αυτό, γίνεται κάτι που σχολιάζεται. Για μένα, αυτό δείχνει ότι πρέπει να συνεχίονται να γράφονται τραγούδια σαν και το Hentai», είπε και χειροκροτήθηκε από τους δημοσιογράφους που βρίσκονταν στην αίθουσα. 

Με πληροφορίες από την El Mundo 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή