«Wu-Tang Forever» στο Release Athens 2023

Την Πέμπτη 27 Ιουλίου οι Wu-Tang Clan θα ανέβουν στη σκηνή της Πλατείας Νερού βάζοντας δυνατά και το χιπ χοπ στον φεστιβαλικό χάρτη του καλοκαιριού

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Συνεχίζει να ανακοινώνει νέες ημερομηνίες το Release Athens και αυτή τη φορά έρχεται με χιπ χοπ διαθέσεις, μιας και την Πέμπτη 27 Ιουλίου στη σκηνή της Πλατείας Νερού θα ανέβουν οι Wu-Tang Clan. 

RZA, GZA, Method Man, Raekwon, Ghostface Killah, U-God, Masta Killa, Inspectah Deck, Cappadonna. Θα αρκούσαν και μόνο τα ονόματα των 9 μελών του κατά πολλούς, σημαντικότερου χιπ χοπ σχήματος όλων των εποχών, σίγουρα ένα όνομα που χωρίς αυτό, ο χάρτης της παγκόσμιας σκηνής θα ήταν πολύ διαφορετικός.

Σχηματίστηκαν στο Staten Island της Νέας Υόρκης, στις αρχές της δεκαετίας του 1990. Με ηγέτη στην παραγωγή τον RZA, το γκρουπ καθόρισε τον ήχο της Ανατολικής Ακτής των Η.Π.Α. και κυκλοφόρησαν 8 άλμπουμ, ανάμεσά τους το ντεμπούτο «Enter The Wu-Tang (36 Chambers)», το οποίο όχι μόνο έχει γίνει τρεις φορές πλατινένιο, αλλά έχει κερδίσει τη θέση του ως ένας από τους σπουδαιότερους δίσκους που έβγαλε ποτέ η σκηνή του χιπ χοπ.

Χρησιμοποιώντας κατά κόρον samples από τον κινηματογράφο, κυρίως από ταινίες πολεμικών τεχνών (από όπου πήραν και το όνομά τους), οι Wu-Tang Clan επηρέασαν και συνεχίζουν να επηρεάζουν τις επόμενες γενιές παραγωγών (όπως οι Jay-Z, Nas και Κάνιε Γουέστ) και έθεσαν τις βάσεις που οδήγησαν τη σκηνή στην αναγνώριση και την εμπορική εκτόξευση που γνωρίζει τα τελευταία χρόνια. Την ίδια στιγμή, διεκδίκησαν την ανεξαρτησία τους από τις δισκογραφικές εταιρείες και εξελίχθηκαν σε επιτυχημένους επιχειρηματίες που έχτισαν μια αυτοκρατορία που περιλάμβανε τα πάντα -από ρούχα και βίντεο γκέιμ, μέχρι βιβλία και την παρουσία τους στον κόσμο της 7ης τέχνης.

Οι ζωντανές τους εμφανίσεις είναι μια οικογενειακή και δημοκρατική υπόθεση, με κάθε μέλος της ομάδας να αναλαμβάνει τα φωνητικά σύμφωνα με τη συνεισφορά του στα τραγούδια τους, ενώ δεν παραλείπουν επιλογές από τη σόλο καριέρα τους αλλά και από αυτή του σπουδαίου ιδρυτικού μέλους τους, Ol’ Dirty Bastard, ο οποίος έφυγε πρόωρα από τη ζωή το 2004.

«Wu-Tang Forever» στο Release Athens 2023-1

Περισσότερα ονόματα για τη συγκεκριμένη ημέρα θα ανακοινωθούν σύντομα.

Η προπώληση ξεκινάει την Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου, στις 11:00.

Επίσης, διατίθενται περιορισμένα VIP εισιτήρια. Στη συγκεκριμένη κατηγορία περιλαμβάνονται οι εξής προνομιακές παροχές: Ξεχωριστή υπερυψωμένη περιοχή διαμορφωμένη με stands & stools για όλους, οpen-bar, προτεραιότητα πρόσβασης στο χώρο, ιδιωτικό parking, ξεχωριστές τουαλέτες, αναμνηστικό δώρο.

Ταυτόχρονα, είναι διαθέσιμο ένα διήμερο εισιτήριο, για όσους επιθυμούν να παρακολουθήσουν δύο ημέρες του φεστιβάλ επωφελούμενοι από μία σημαντική έκπτωση:

Wu Tang Clan & more tba (27/7/23, Πλατεία Νερού) + Röyksopp, Tash Sultana & more tba (21/6/23, Πλατεία Νερού + Ξέφωτο ΚΠΙΣΝ) 

Διάθεση εισιτηρίων:

Τηλεφωνικά στο 11876

Online στα www.releaseathens.gr / www.viva.gr

Φυσικά σημεία: Καταστήματα  Wind, Public, Media Markt, Ευριπίδης, Yoleni’s και Viva Spot Τεχνόπολης

Όλες οι πληροφορίες (τιμές, πρόγραμμα, πρόσβαση) στο releaseathens.gr

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή