Eurovision 2023: Γκράχαμ Νόρτον, Χάνα Γουάντινγκχεμ και Γιούλια Σάνινα οι οικοδεσπότες

Eurovision 2023: Γκράχαμ Νόρτον, Χάνα Γουάντινγκχεμ και Γιούλια Σάνινα οι οικοδεσπότες

Ανακοινώθηκαν οι οικοδεσπότες και σχολιαστές της φετινής διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου - Πότε είναι ο τελικός

2' 6" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η αντίστροφη μέτρηση για τον μουσικό διαγωνισμό της Eurovision, έχει ξεκινήσει. Το BBC ανακοίνωσε την Τετάρτη τους οικοδεσπότες και σχολιαστές της φετινής διοργάνωσης που θα πραγματοποιηθεί τον Μάιο στο Λίβερπουλ του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο τηλεοπτικός παρουσιαστής – κωμικός – σχολιαστής και συγγραφέας Γκράχαμ Νόρτον, η τραγουδίστρια – χορεύτρια – τηλεοπτική παρουσιάστρια και συγγραφέα Αλέσα Ντίξον, η βραβευμένη Ουκρανή τραγουδίστρια Γιούλια Σάνινα και η πολυβραβευμένη ηθοποιός Χάνα Γουάντινγκχεμ («Ted Lasso»), θα είναι οι οικοδεσπότες του μεγάλου τελικού που θα διεξαχθεί το Σάββατο 13 Μαΐου.

Τους ημιτελικούς στις 9 και 11 Μαΐου 2023 θα παρουσιάσουν οι Ντίξον, Γιούλια και Γουάντινγκχεμ. Άλλα ονόματα που θα συμμετάσχουν στον σχολιασμό είναι τα: Μελ Γκέντρόυς, Ράιλαν, Σκοτ Μιλς, Κλερ Σουϊνι, Σαμ Κουέκ και Τιμούρ Μιροσνιτσένκο.

Σύμφωνα με το BBC, περισσότεροι από 160 εκατομμύρια άνθρωποι από όλο τον κόσμο αναμένεται να παρακολουθήσουν τον διαγωνισμό. 
Το Ηνωμένο Βασίλειο, που πέρυσι ήρθε στη δεύτερη θέση με τη συμμετοχή του Σαμ Ράιντερ, διοργανώνει τον διαγωνισμό εκ μέρους της Ουκρανίας που δεν μπορεί να αναλάβει ένα τόσο μεγάλο γεγονός εξαιτίας της συνεχιζόμενης εισβολής της Ρωσίας στη χώρα. 

Eurovision 2023: Γκράχαμ Νόρτον, Χάνα Γουάντινγκχεμ και Γιούλια Σάνινα οι οικοδεσπότες-1
Χάνα Γουάντινγκχεμ Φωτ. Jordan Strauss/Invision/AP

Η Γουάντινγκχεμ δήλωσε ότι η συμμετοχή της στη Eurovision είναι ένα «σπουδαίο προνόμιο». «Πρόκειται για ένα από τα μεγαλύτερα μουσικά φεστιβάλ στον κόσμο», είπε η ηθοποιός των «Game of Thrones» και «Sex Education». Και συμπλήρωσε: «Αλλά φέτος, ίσως περισσότερο από ποτέ, είναι μεγάλη τιμή που στέκομαι στο πλευρό της Ουκρανίας, μιας χώρας που συνεχίζει με τόση δύναμη και ενότητα». 

Eurovision 2023: Γκράχαμ Νόρτον, Χάνα Γουάντινγκχεμ και Γιούλια Σάνινα οι οικοδεσπότες-2
Αλέσα Ντίξον Φωτ. Vianney Le Caer/Invision/AP

Για τη συμμετοχή της στον διαγωνισμό, η Ντίξον είπε: «Υπάρχει κάτι ιδιαίτερο στην προσμονή για ένα ζωντανό σόου που δεν μπορεί να συγκριθεί. Η Eurovision προσφέρει αυτόν τον ενθουσιασμό, τη δημιουργικότητα και το ταλέντο αλλά σε μια τεράστια, παγκόσμια κλίμακα». 

Σε δήλωσή της για τη φετινή διοργάνωση, η Σάνινα που είναι επικεφαλής του γυναικείου εναλλακτικού συγκροτήματος The Hardkiss, ανέφερε: «Είμαι τόσο ενθουσιασμένη που θα δείξω την ουκρανική κουλτούρα και δημιουργικότητα, που θα βοηθήσω σε μια εκδήλωση για να κάνω υπερήφανη τη χώρα μου. Ανυπομονώ να παω στο Λίβερπουλ να γνωρίσω τους θαυμαστές και την υπόλοιπη οικογένεια της Eurovision». 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Julia Sanina (@the_hardkiss)

Όσο για τον Νόρτον, ο ίδιος έχει πει ότι ο διαγωνισμός είναι «η καλύτερη διοργάνωση του κόσμου». «Κάθε χρόνο που συμμετέχω με κάποιο τρόπο, είναι για μένα μεγάλη τιμή. Φέτος είναι ακόμα πιο ωραία και προσωπικά νιώθω μεγάλη υπευθυνότητα να κάνω υπερήφανους τους Ουκρανούς συναδέρφους», δήλωσε. 

 

Με πληροφορίες από το BBC 

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή