Ο Ντέιβιντ Μπερν φοράει ξανά το κοστούμι του «Stop Making Sense»

Ο Ντέιβιντ Μπερν φοράει ξανά το κοστούμι του «Stop Making Sense»

Κι αυτό γιατί η η ταινία των Talking Heads ή απλά «η καλύτερη συναυλιακή ταινία όλων των εποχών» επανεκδίδεται από την A24

1' 29" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Τον Δεκέμβριο του 1983 ο Τζόναθαν Ντέμι σκηνοθέτησε τρεις εμφανίσεις των Talking Heads στο Hollywood Pantages Theater στο Λος Άντζελες. Από αυτό το υλικό προέκυψε η live ταινία «Stop Making Sense» που κυκλοφόρησε την αμέσως επόμενη χρονιά και δεν έγινε μόνο ένα σημείο αναφοράς στον κόσμο της νεοϋορκέζικης μπάντας -κάτι η απόδοσή της, κάτι το υπερμεγέθες γκρι κοστούμι που φόρεσε ο Ντέιβιντ Μπερν και ο ιδιαίτερος χορός του- αλλά απέκτησε τη φήμη της «καλύτερης συναυλιακής ταινίας που έγινε ποτέ». 

Το 2024 κλείνουν αισίως 40 χρόνια από την κυκλοφορία του «Stop Making Sense» και η A24 αποφάσισε να επανακυκλοφορήσει την ταινία σε αποκατεστημένη 4Κ κόπια. Έτσι το «Stop Making Sense 2023» θα βγει στις αίθουσες αργότερα μέσα στη χρονιά. 

Πέρα από την επετειακή έκδοση του φίλμ, θα κυκλοφορήσει και μια νέα deluxe εκδοχή του soundtrack της ταινίας. Το διπλό βινύλιο θα βρίσκεται στα ράφια των δισκοπωλείων στις 18 Αυγούστου από τη Rhino και σε αυτό θα περιλαμβάνονται και δύο ακυκλοφόρητες ως τώρα εκδοχές των «Cities» και «Big Business / I Zimbra».

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που οι δρόμοι του Ντέιβιντ Μπερν με την Α24 συναντιούνται, μιας και ο πάλαι ποτέ frontman των Talking Heads συμμετείχε στο «Τα Πάντα Όλα» με το κομμάτι «This Is A Life», μαζί με τη Mitski και τους Son Lux. Ο μουσικός μπορεί να μην ήταν ανάμεσα στα βραβεία που απέσπασε στα Όσκαρ η ταινία των Ντάνιελ Κουάν και Ντάνιελ Σέινερτ -αν και το τραγούδι ήταν υποψήφιο- πάντως, ο ίδιος εμφανίστηκε ζωντανά στην τελετή με τον πιο κατάλληλο τρόπο: με τα… δάχτυλα λουκάνικα από την ταινία. 

Πάντως, για το «Stop Making Sense 2023», ο Ντέιβιντ Μπερν ξαναφόρεσε το υπερμεγέθες κοστούμι του, που αν κρίνουμε από το τρέιλερ, είχε αφήσει τόσα χρόνια στο καθαριστήριο.

Με πληροφορίες από το Consequence of Sound.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή