Ένα ταξίδι στη μουσική διαδρομή των Madredeus, στο Μέγαρο Μουσικής

Ένα ταξίδι στη μουσική διαδρομή των Madredeus, στο Μέγαρο Μουσικής

1' 26" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ξεκίνησαν από την Πορτογαλία και κατέκτησαν όλο τον κόσμο με μια μουσική που έχει τις ρίζες της στη γλυκιά μελαγχολία του saudade, στους ήχους του φάντο και των λαϊκών τραγουδιών και την έκαναν να ακούγεται σύγχρονη, να μένει στη μνήμη και να προσφέρει στο κοινό μοναδικές συγκινήσεις.

 

Τρία εκατομμύρια δίσκοι, αμέτρητες περιοδείες σε όλη την υφήλιο και πολλά βραβεία μετρά το συγκρότημα των Madredeus. Αυτήν τη συναρπαστική διαδρομή 25 χρόνων γιορτάζει το δημοφιλές συγκρότημα με έναν ολοκαίνουργιο δίσκο, με μεγαλύτερο σύνολο, στο οποίο έχουν προστεθεί έγχορδα και μια νέα φωνή, η Μπεατρίς Νουνές.

Οι Madredeus έρχονται στην Αθήνα και στο Μέγαρο Μουσικής, την Τρίτη 10 Δεκεμβρίου (20:30), για μια συναυλία- θέαμα, που διασχίζει όλη την ιστορία τους και τον πλούτο της μουσικής τους, ξετυλίγοντας το νήμα της μουσικής διαδρομής του συγκροτήματος από το ξεκίνημα των δύο νεαρών μουσικών (Pedro Ayres Magalhaes και o Rodrigo Leao) από τη Λισαβόνα στα τέλη της δεκαετίας του 80, οι οποίοι κατάφεραν και δημιούργησαν μια νέα εποχή ήχων, μέχρι τη φετινή διεθνή περιοδεία τους.

«Θέλουμε να παρουσιάσουμε ένα θέαμα που διασχίζει όλο μας το ρεπερτόριο, να δείξουμε τον πλούτο και την ποικιλία του, να ταξιδέψουμε το κοινό με τη μουσική μας», λένε τα μέλη του συγκροτήματος για το νέο σχέδιο του συνόλου, που περιλαμβάνει 30 κομμάτια, που αντιστοιχούν σε κάθε κεφάλαιο της καριέρας τους.

Ο νέος τους δίσκος «Essencia», που κυκλοφόρησε τον περασμένο Μάιο, είναι μια συλλογή από τα πιο εμβληματικά θέματά τους, τα οποία παρουσιάζουν στη διεθνή περιοδεία τους που άρχισε τον Απρίλιο, με πρώτο σταθμό το Κέντρο Μπάρμπικαν του Λονδίνου.

Οι τιμές των εισιτηρίων για τη συναυλία είναι: 14,00- 25,00- 35,00- 50,00 ευρώ (Διακεκριμένη Ζώνη). Ειδικές τιμές: 7,50 ευρώ (φοιτητές, νέοι, άνεργοι και ΑΜΕΑ) και 9,50 ευρώ (65+ και πολύτεκνοι).

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή