Σε ρυθμούς jazz και rock ‘n’ roll η πλατεία Συντάγματος το επόμενο Σαββατοκύριακο

Σε ρυθμούς jazz και rock ‘n’ roll η πλατεία Συντάγματος το επόμενο Σαββατοκύριακο

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η πλατεία Συντάγματος θα αποτελέσει φέτος σημείο συνάντησης και για τις μουσικές εκδηλώσεις. Το Σάββατο 21 Δεκεμβρίου στις 16.00 θα απολαύσουμε το George Gaudy σε Χριστουγεννιάτικες Rock ‘n’ Roll & Swing διασκευές και την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στις 16.00 το συγκρότημα «Sgt. Pepper's Beatles Tribute Band» θα μας μεταφέρει τη μαγεία των Beatles.

Ενώ την Κυριακή 22 Δεκεμβρίου στο σταθμό ΜΕΤΡΟ Πλατείας Συντάγματος στις 12.00 οι περαστικοί θα απολαύσουν δρώμενο της Συμφωνικής Ορχήστρας Δήμου Αθηναίων με τη συμμετοχή του κόσμου.

Λίγα λόγια για το George Gaudy

O George Gaudy και η μπάντα του προσκαλούν τους Αθηναίους να υποδεχτούν όλοι μαζί τα Χριστούγεννα με μια εποχιακή, νοσταλγική συναυλία. Θα επιστρατεύσουν από τις big bands της δεκαετίας του ’30 μέχρι τον Εlvis Presley, παίζοντας ζωντανά διασκευές κλασικών jazz και rock ‘n’ roll κομματιών, αλλά και αγαπημένων και πασίγνωστων χριστουγεννιάτικων τραγουδιών με μια swing ανατροπή. Ο George Gaudy, που έχει αναδειχθεί από το Jumping Fish της COSMOΤΕ και έχει κυκλοφορήσει το ντεμπούτο του “Millionaire” από την Archangel Music, θα αποκαλύψει μια πλευρά του που μέχρι τώρα δεν έδειχνε συχνά, προσαρμόζοντας στο σήμερα γνώριμα standards του παρελθόντος.

«Sgt. Pepper's Beatles Tribute Band»

Οι Beatles είναι για πολλούς το κορυφαίο συγκρότημα του εικοστού αιώνα. Πενήντα χρόνια από την εποχή της Beatlemania, η μουσική τους συνεχίζει να συναρπάζει εκατομμύρια ανθρώπους και να επηρεάζει γενιές καλλιτεχνών σε ολόκληρο τον κόσμο. Στην Ελλάδα πολύ λίγοι έχουν προσπαθήσει να αναπαράγουν ζωντανά τη μαγεία των «Σκαθαριών» – και ελάχιστοι τα έχουν καταφέρει. Εξάλλου δεν είναι εύκολο εγχείρημα: ούτε οι ίδιοι οι Beatles δεν είχαν παρουσιάσει ποτέ live ένα μεγάλο μέρος της δισκογραφίας τους, καθώς σταμάτησαν τις περιοδείες το 1965.

Οι «Sgt. Pepper's Beatles Tribute Band» το επιχειρούν. Πέντε έμπειροι μουσικοί που ενώθηκαν από την αγάπη τους για τους Beatles και ερμηνεύουν τη διαχρονική μουσική των Fab Four με την παραδοσιακή φόρμα ενός ροκ συγκροτήματος: κιθάρες, πλήκτρα, μπάσο, τύμπανα και, φυσικά, τέσσερις φωνές. Από τo Please Please Me και τα πρώτα κομμάτια που εκτόξευσαν τους Beatles στην κορυφή των charts το '63 – '64, μέχρι τις μεγαλειώδεις συνθέσεις του White Album και του Abbey Road: οι Sgt. Pepper's Beatles Tribute Band παρουσιάζουν στιγμές από όλα τα album του θρυλικού συγκροτήματος σε μια προσπάθεια να καλύψουν όσο το δυνατόν πιο σφαιρικά το πολύπλευρο έργο του.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή