ΕΛΣ: «Το παραμύθι των Χριστουγέννων» αντί συναυλίας

ΕΛΣ: «Το παραμύθι των Χριστουγέννων» αντί συναυλίας

1' 52" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Στην είσοδο της Λυρικής Σκηνής τα παιδιά της Παιδικής Χορωδίας τραγουδούν χριστουγεννιάτικα κάλαντα, κόσμος πηγαινοέρχεται, η ατμόσφαιρα γιορτινή, χαρούμενη. Η πρεμιέρα της παράστασης «Το παραμύθι των Χριστουγέννων», που αντικαθιστά φέτος την καθιερωμένη χριστουγεννιάτικη συναυλία της Λυρικής Σκηνής, έγινε το Σάββατο που μας πέρασε στο κατάμεστο θέατρο «Ολύμπια» (21/12). Το ξεκίνημά της γλυκό, συγκινητικό.

Η Παιδική Χορωδία της ΕΛΣ, που απολαμβάνουμε σε όλο της το μεγαλείο (τριάντα ένα κορίτσια και τέσσερα αγόρια) μπαίνει στην πλατεία, ανεβαίνει στη σκηνή για ν’ απλωθεί σε μια γραμμή από τη μια άκρη της στην άλλη. Κρατώντας ηλεκτρικά κεριά τα παιδιά τραγουδούν την Αγια Νύχτα πρώτα στα ελληνικά μετά στα αγγλικά. Κι ύστερα ξεκινάει το παραμύθι καθώς η άρπα ηχεί και στη σκηνή μπαίνει η μυστηριώδης «Κυρά των Παραμυθιών» μέσα σε μια άμαξα.

Η «Κυρά των Παραμυθιών», που υποδύεται η εξαιρετική αφηγήτρια Σάσα Βούλγαρη, (η οποία είναι επίσης υπεύθυνη για την δραματουργική σύλληψη και έγραψε τα κείμενα της παράστασης) ζητάει από τα παιδιά να τη βοηθήσουν και μαζί ξεκινούν ένα ταξίδι προς αναζήτηση των χαμένων παραμυθιών. Θα λύσουν αινίγματα, θα βρουν μαγικά σημάδια για να μεταμορφωθούν σε «κάτι διαφορετικό από αυτό που είναι», θα βρεθούν σε έναν κήπο γεμάτο τριαντάφυλλα και περίεργα πλάσματα. Παρά λίγο να αποκοιμηθούν από τα μάγια… όμως θα συνεχίσουν τραγουδώντας και με την προτροπή της Κυράς των Παραμυθιών θα φτάσουν έως την κρυψώνα της μάγισσας που κρατά τα παραμύθια φυλακισμένα, όταν ένας γιγαντιαίος ιστός αράχνης εμφανίζεται στο φόντο της σκηνής. Happy end φυσικά, αφού τα παιδιά θα καταφέρουν να νικήσουν τον φόβο τους και να υπνωτίσουν τη μάγισσα με τα τραγούδια τους. Λίγο πριν ολοκληρωθεί η αποστολή τους θα περάσουν κι από τη χώρα των ξωτικών και ευθύς από ψηλά θα ξεπηδήσουν χάρτινες νεραϊδένιες φιγούρες.

Τα παιδιά της Χορωδίας διαθέτουν πολύ καλές φωνές και πειθαρχία. Η Μάτα Κατσούλη, διευθύντρια της Χορωδίας, έχει κάνει μια αξιοθαύμαστη δουλειά.

Αξίζει κανείς να σταθεί στην επιλογή των τραγουδιών που δίνουν μια ιδιαίτερα πρωτότυπη και ατμοσφαιρική διάσταση στην παράσταση, ξεφεύγοντας από το συνηθισμένο χριστουγεννιάτικο ρεπερτόριο. Ακούσαμε τα: «Ιντερλούδιο», «Στην παγωμένη νύχτα», «Νεαρό παιδί» και «Δεν υπάρχει ρόδο» του Μπέντζαμιν Μπρίτεν από τη «Γιορτή με κάλαντα», το Βαλς των Χιονονιφάδων από τον Καρυοθραύστη, αποσπάσματα από όπερες, γαλλικά κάλαντα κ.ά. Στο σύνολό του απολαύσαμε ένα από τα πιο όμορφα παραμύθια της χρονιάς!

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή