Τα τραγούδια της Γιορτής

1' 24" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Και πόσο ωραία εκφράστηκε ο Bob Dylan στον δίσκο του «Christmas in The Heart», ένας ώριμος και χωρίς φανφάρες μουσικός, με μια βραχνή, οικεία φωνή που τραγουδά με αγάπη, σαν ένας παππούς που τραγουδά για τα εγγόνια του μπροστά στο τζάκι περιμένοντας τον Αγιο Βασίλη.

Εκεί κοντά, το ζευγάρι των διασκευών, οι She and Him. Οπου «She» είναι η γλυκύτατη Zooey Deschanel, το κορίτσι που έγινε γνωστό από το «500 μέρες με τη Σάμερ». Και όπου «Him», ο M. Ward, ένας από τους μεγάλους εκφραστές της σύγχρονης indie folk. Στον δίσκο τους «a Very She and Him Christmas» επανεκτελούν αγαπημένα χριστουγεννιάτικα τραγούδια με τη ζωηρή κιθάρα του M. Ward και τη θηλυκή φωνή της Deschanel να είναι τα βασικά χρώματα.

Μακριά από εδώ, στη σκοτεινή πλευρά του φεγγαριού, σε μια χριστουγεννιάτικη ψυχεδέλεια που ζωντανεύει στον πλανήτη Αρη βρίσκουμε τους συνήθεις παράλογους Flaming Lips. Ακόμα ένα παλαβό πρότζεκτ του Wayne Coyne και της παρέας του είναι το μουσικό φιλμ «Christmas on Mars», του οποίο το soundtrack μας μεταφέρει σε ανεξερεύνητα, διαστημικά μονοπάτια όπου τα Χριστούγεννα αχνοφέγγουν σαν ελπίδα.

Και μια σκοτεινή και κωμική τραγικότητα συναντάμε στο αξεπέραστο χριστουγεννιάτικο μιούζικαλ «Nightmare Before Christmas» των Tim Burton και Henry Selick. Εδώ το γκόθικ αποκτά ένα λυρισμό και τα κάλαντα σκοτεινούς τόνους, μία από τις πιο όμορφες δουλειές του συνθέτη Danny Elfman.

Και βέβαια είναι οι γιορτινές Jazz και Swing τόσο ταιριαστές αυτήν την εποχή. Οι ζεστές φωνές και οι μελωδίες σαν να χιονίζει. Είναι τα χριστουγεννιάτικα τραγούδια των Louis Armstrong, Ella Fitzgerald, Nat King Cole και του Frank Sinatra. Γιατί όταν ακούς τη γεμάτη συναισθήματα και εικόνες φωνή του Sinatra να τραγουδά το «Jolly Christmas», τα Χριστούγεννα δεν μπορεί να είναι μακριά.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή