Η Καμεράτα ταξιδεύει πάλι με τη νέα ηχογράφησή της

Η Καμεράτα ταξιδεύει πάλι με τη νέα ηχογράφησή της

1' 44" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Με νωπές ακόμη τις εντυπώσεις από τη συναυλία των Βρυξελλών (14/1), η Καμεράτα – Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής έχει εισέλθει στο νέο έτος με ένα πυκνό πρόγραμμα συναυλιών, συνεργασιών και διεύρυνσης του ερευνητικού της πεδίου.

Η σύμπραξη με σημαντικούς σολίστ, η ανταπόκριση σε προκλήσεις και η εμφάνιση σε μεγάλες αίθουσες της Ευρώπης, έρχεται ως επιστέγασμα του μοναδικά επιτυχούς 2013, επιτυχία που οφείλεται τόσο στους μουσικούς όσο και στις επιλογές και τις στρατηγικές συμμαχίες του αρχιμουσικού Γιώργου Πέτρου.

Το πρώτο από τα μεγάλα, άμεσα σχέδια που τίθεται σε εφαρμογή είναι η έναρξη περιοδείας της Καμεράτας (ή Armonia Atenea, όπως είναι το διεθνές όνομά της) με τον διάσημο Κροάτη κόντρα-τενόρο Max Emanuel Cencic (που υποδύθηκε τον Alessandro στην ομώνυμη πολυβραβευμένη όπερα του Χέντελ). Mε σταθμούς στη Γαλλία και το Μονακό, η περιοδεία αρχίζει στις 30 Ιανουαρίου και θα ολοκληρωθεί με κοινό πρόγραμμα τον Νοέμβριο στην Κωνσταντινούπολη.

Αυτή τη φορά, η περιοδεία πραγματοποιείται με αναφορά τη νέα ηχογράφηση που πραγματοποίησε η Καμεράτα, Ορχήστρα των Φίλων της Μουσικής στη δεύτερη συνεργασία της με τη δισκογραφική εταιρεία Decca με τίτλο «Rokoko, a tribute to a forgotten master». Eίναι ένα προσωπικό άλμπουμ του κόντρα-τενόρου Μαξ Εμάνουελ Σένσιτς, αφιέρωμα στον μεγάλο συνθέτη του 18ου αιώνα, Johann Adolf Hasse (1699-1783), που είναι ο «λησμονημένος» δημιουργός, τον οποίο υπονοεί ο τίτλος του άλμπουμ. Περιλαμβάνονται υπέροχες άριες και ορχηστρικά αποσπάσματα του Hasse σε πρώτη παγκόσμια ηχογράφηση και αυτό από μόνο του καθιστά την έκδοση αυτή πολυσήμαντη. Είναι δε, στο πνεύμα της «νέας» Καμεράτας που εμβαθύνει συνειδητά και με πρόγραμμα σε ερευνητικά πεδία που προκαλούν το διεθνές ενδιαφέρον.

Το «Rokoko» με τις συνθέσεις του Ηasse, αρχίζει τη διεθνή περιοδεία του από το Μετς της Γαλλίας στις 30 Ιανουαρίου και ακολουθούν: η Οπερα του Μόντε Κάρλο (1/2), το Grand Theatre de Provence στο Aix-en-Provence (12/2), η Εθνική Οπερα του Μπορντώ (15/5), το 15ο Φεστιβάλ Εκκλησιαστικής και Μπαρόκ Μουσικής στη Froville la Romane, στη Λωραίνη (17/5) και καταληκτικός σταθμός, η Κωνσταντινούπολη (Cemal Resit Rey Concert Hall) στις 12 Νοεμβρίου.

* Η Καμεράτα δίνει συναυλία στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών στις 4 Φεβρουαρίου με πρόγραμμα Αμερικανών συνθετών υπό τον Λουκά Καρυτινό.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή