Eκπέμπει και πάλι το Γ΄ Πρόγραμμα

Eκπέμπει και πάλι το Γ΄ Πρόγραμμα

2' 9" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Το εάν θα καταφέρει σε μια εποχή κακοφωνίας, παρά την κυκλοφορία νέων τραγουδιών και τηλεοπτικών μουσικών τάλεντ σόου (1,7 εκατομμύρια είδαν στο The voice του ΑΝΤ1 τις μονομαχίες των συμμετεχόντων στις 28/2) το ανανεωμένο Τρίτο Πρόγραμμα, που εκπέμπει ξανά από τη Δευτέρα στα ερτζιανά, να συνεχίσει τη λαμπρή ιστορία που έχει πίσω του θα το δούμε ή αν προτιμάτε θα το… ακούσουμε. Πάντως, οι λάτρεις της καλής μουσικής, όλοι εκείνοι που είχαν μόνιμα γυρισμένο το ραδιόφωνό τους στο Τρίτο όταν εξέπεμπε, αλλά και οι νεότεροι ακροατές, που αγαπούν τα ακούσματα εξαιρετικής ποιότητας και γοητεύονται από την ερμηνευτική δεινότητα, θα έχουν τη δυνατότητα να βαδίσουν στα γνωστά κλασικά μονοπάτια και να ακούσουν ζωντανές εκπομπές που αφορούν τη μουσική, τον πολιτισμό και τις καινούργιες τάσεις εφόσον συντονιστούν στους 95,6 και 90,9 μεγάκυκλους και εναλλακτικά στους 102,9 και 103,7.

Για την ανασύσταση του Τρίτου αλλά και το νέο πρόγραμμα, που είναι τακτοποιημένο σε ζώνες, με ζωντανές εκπομπές πρωί και απόγευμα, υπακούοντας σε μια πιο ραδιοφωνική λογική, μίλησαν σε συνέντευξη Τύπου την περασμένη Τετάρτη στο Half Note, ο υπεύθυνος της Δημόσιας Ραδιοφωνίας Θ. Γεωργακόπουλος και οι παραγωγοί, παλιοί γνώριμοι στους ακροατές, με πορεία ετών στον σταθμό -που ίδρυσε ο Διονύσης Ρώμας το 1954 και ο οποίος μεγαλούργησε υπό τη διεύθυνση του Μάνου Χατζιδάκι ως φορέας πολιτισμού παγκόσμιου βεληνεκούς τις δεκαετίες του ’70 και του ’80- αλλά και νεότεροι. Μεταξύ αυτών των παραγωγών είναι οι Ιλ. Σολομών, Κατερίνα Σχινά, Δ. Μαλούχος και Στ. Μούστος, αλλά και οι Γ. Χρονάς, Δ. Καψάλης, Μ. Καραμαγγιώλης, καθώς και οι Χρ. Παπαγεωργίου, Θ. Φουρθιώτης, Π. Παναγάκης, Γ. Ευσταθιάδης, Μ. Μωυσίδης, Α. Ρικάκης, Γ. Κοροπούλης, Κ. Καλλιτσουνάκη, Θ. Λούστας και άλλοι. Οσον αφορά το πρόγραμμα, να σημειώσουμε ότι θα αρχίσουν σύντομα οι μεταδόσεις συναυλιών της EBU με τη Μετροπόλιταν Οπερα, το Σάββατο θα ακούμε συμφωνίες μεγάλων κλασικών συνθετών, ενώ στις εκπομπές έχουν ετοιμαστεί ξεχωριστά αφιερώματα με αφορμή το Οσκαρ στην ταινία «12 χρόνια σκλάβος» στα αναγνώσματα με αφηγήσεις μαύρων, αλλά στον Αλέν Ρενέ, ενώ ο συνθέτης της εβδομάδας θα είναι ο Καρλ Φίλιπ Εμάνουελ Μπαχ, και δεν θα λείψουν οι αναφορές στις συναυλίες κλασικής μουσικής της εβδομάδας.

Στην παρουσίαση για πρώτη φορά ακούστηκαν τα δύο νέα σήματα του Τρίτου από τα οποία οι παριστάμενοι επέλεξαν -με 33 ψήφους έναντι 13- το ηχητικό λογότυπο του σταθμού που θα ακούγεται στα ερτζιανά από το πρωί της Δευτέρας. Πρόκειται για μια ελεύθερη διασκευή του ιστορικού σήματος «Τσοπανάκος… ήμουνα, προβατάκια φύλαγα», τραγούδι από την Αιτωλοακαρνανία, με κλασικό ηχόχρωμα από τον συνθέτη Μίμη Πλέσσα. Στην εκδήλωση παραβρέθηκε και ο νεαρός μουσικός Βασίλης Δίγκος, που θα εκπροσωπήσει τη χώρα μας στον φετινό διαγωνισμό Eurovision Young Musicians.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή