Evergreen, μεταξύ ονείρου – πραγματικότητας

Evergreen, μεταξύ ονείρου – πραγματικότητας

2' 2" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Οι επιρροές του Γιώργου είναι Shoegaze συγκροτήματα όπως Slowdive, Ride, Cocteau Twins και My Bloody Valentine καθώς και διάφορα 70s post-punk συγκροτήματα. Ενώ του Αγγελου οι Joy Division, Foals, Coma Cinema, Dirty Beaches.

Οι δυο τους έγιναν οι Plastic Flowers, ένα φιλόδοξο μουσικό ντουέτο με έδρα κάπου ανάμεσα στη Θεσσαλονίκη και τις Βρυξέλλες που παίζουν Dream Pop. Ξεκίνησαν να υπάρχουν από το 2011 και ήδη έχουν τραβήξει την προσοχή με αξιόλογες μουσικές κυκλοφορίες και συμμετοχές σε φεστιβάλ του εξωτερικού. Και πρόσφατα, έπειτα από κάποια ενδιαφέροντα EP, κυκλοφόρησαν το πρώτο τους ολοκληρωμένο δείγμα δουλειάς, το «Evergreen» από την αμερικανική Crash Symbols και την Inner Ear.

«Ενα lo-fi τοπίο»

Το Evergreen είναι ένας ατμοσφαιρικός και διακριτικά σκοτεινός δίσκος. Ωστόσο, είναι φορές που η ελπίδα αχνοφέγγει. Οπως οι ίδιοι αναφέρουν: «Ο ήχος μας βασίζεται σε αυτά που έχουμε και στον τρόπο που τα αξιοποιούμε. Αναλογικά drum machines, 80s synths, κιθάρες και μπάσο, φθηνοί ενισχυτές. Ολα αυτά μαζί συνθέτουν ένα lo-fi τοπίο». Και αυτό που καταφέρνουν είναι να θολώνουν τα όρια μεταξύ ονείρου και πραγματικότητας, δημιουργώντας ένα ομιχλώδες, αλλά ζεστό ηχόχρωμα.

Ο δίσκος είναι προσανατολισμένος και μαζεμένος, έχει γλυκιά ροή και λείπουν οι φλυαρίες. Οι αγγλόφωνοι στίχοι μοιάζουν να τραγουδιούνται από κάποιο άλλο δωμάτιο, ψιθυριστά, αλλά γεμάτοι συναισθηματισμό, και χωρίς καμία βλέψη να κυριαρχήσουν της μουσικής. Το συγκρότημα, επηρεασμένο άμεσα από το Drifters του Dirty Beaches, χρησιμοποιεί σχεδόν μόνο drum machines, ενώ οι κιθάρες και τα synths δίνουν έναν πιο pop/shoegaze ήχο. Είναι στιγμές που πλησιάζουν τους Yo La Tengo.

Στον δίσκο συνεργάζονται σε δύο κομμάτια με τους Keep Shelly in Athens, με τους οποίους έχουν εφάμιλλο ήχο και με τον Ed Askew που γνώρισαν στο φεστιβάλ SXSW του Austin.

Οι φετινές εμφανίσεις

Το SXSW αποτέλεσε το πιο σημαντικό βήμα του συγκροτήματος. «Το φεστιβάλ μάς επέλεξε και από εκεί και έπειτα ήταν μία μάχη με τον χρόνο. Αποφασίσαμε να κλείσουμε στη Manic Pop Records και εν συνεχεία να οργανώσουμε ένα tour. Βρέθηκαν οι άνθρωποι που μας υποστήριξαν, βασικά η πορτογαλική δισκογραφική Cakes and Tapes και εν συνεχεία η Sweet Tea Pumpkin Pie, μία booking agency απ’ την Αμερική. Το SXSW είναι ένα τεράστιο showcase fest σε όλο το Austin με εκατοντάδες μπάντες να έρχονται να παίξουν είτε επίσημα είτε ανεπίσημα από όλη την υφήλιο».

Πλέον οι Plastic Flowers με ένα ενδιαφέρον «Evergreen» ξεκινούν εκ νέου συστάσεις και ετοιμάζονται να παρουσιάσουν τον ήχο τους στο ελληνικό κοινό με διάφορες προγραμματισμένες εμφανίσεις, όπως αυτή στο πολύ ενδιαφέρον φέτος Plissken Festival στις 6 και 7 Ιουνίου, αλλά και περιοδεία στην Κεντρική Ευρώπη με 20 σταθμούς.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή