Μουσικό Borderline Festival στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

Μουσικό Borderline Festival στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών

58" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Ελληνες και ξένοι μουσικοί, παράλληλες δράσεις, η μείξη τεχνών και ηχητικών εγκαταστάσεων συνθέτουν το Borderline Festival που θα πραγματοποιηθεί από τις 4 έως τις 9 Απριλίου στη Στέγη Γραμμάτων και Τεχνών του Ιδρύματος Ωνάση.

Με κεντρική του ανησυχία τη σύγχρονη μουσική, ιδωμένη από ένα παρατηρητήριο εκτός ακαδημίας, το διεθνές φεστιβάλ Borderline προσκαλεί σ’ ένα ανιχνευτικό παιχνίδι, αναζητώντας την έκπληξη, το ατελές, το άνοιγμα σε ρήγματα προσωπικής γλώσσας και ερμηνείας.

Οι οριογραμμές του τίτλου παραπέμπουν όχι σε διαχωρισμούς αλλά σε σημεία συνάντησης διαφόρων κόσμων. Οι ετερογενείς παραδόσεις, τα μέσα, οι αντιλήψεις συντίθενται και συγχέονται. Με εύρος που καλύπτει, μεταξύ άλλων, στοιχεία ακουσματικής μουσικής, συνύπαρξη ακουστικών οργάνων με ηλεκτρονικά καθώς και επανερμηνεία παρελθόντων dance τάσεων, το Borderline κινείται εξερευνητικά και με φαντασία. Στο επίκεντρό του είναι πάντα η περφόρμανς και η μοναδική κάθε φορά πειραματική στιγμή του αυτοσχεδιασμού όπως πραγματώνεται μέσα στην τεταμένη σχέση του ήχου και των νέων τρόπων παραγωγής του.

Οπως κάθε χρόνο, παρουσιάζονται εμπνευσμένα και καινοτόμα προγράμματα καλλιτεχνών απ’ όλο τον κόσμο. Φέτος, κυκλοφορεί κι έξω από τη Μικρή Σκηνή, με την παράσταση του Ryoji Ikeda «superposition» στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, ενώ φιλοξενεί δράσεις που περιλαμβάνουν επίσης χορό, εγκαταστάσεις, listening session, ομιλίες και εργαστήρια.

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή