Φεστιβάλ «Ευμέλεια» με μουσική δωματίου, στη σκιά του Πηλίου

Φεστιβάλ «Ευμέλεια» με μουσική δωματίου, στη σκιά του Πηλίου

1' 20" χρόνος ανάγνωσης
Ακούστε το άρθρο

Η Αγριά του Βόλου στους περισσότερους είναι γνωστή για τα εξαιρετικά τσιπουράδικα και τα αναψυκτικά «Εψα», που παράγονται εκεί. Εδώ και τρία χρόνια υπάρχει ένας ακόμα λόγος να την επισκέπτεται κανείς, καθώς στο γραφικό παραθαλάσσιο μέρος πραγματοποιείται το «Διεθνές Μουσικό Φεστιβάλ Ευμέλεια» χάρη στην αμέριστη υποστήριξη του κοινωφελούς ιδρύματος Νικολάου και Ελένης Πορφυρογένη. Πρόκειται για δυναμικά ανερχόμενο θεσμό, ο οποίος κατά τα πρώτα δύο χρόνια διοργάνωσε δεκαεννέα συναυλίες, ανάμεσα στις οποίες ρεσιτάλ, συναυλίες μουσικής δωματίου και συναυλίες με ορχήστρες.

Επίσης, εγκαινίασε για πρώτη φορά στην Ελλάδα, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά ένα φεστιβάλ κλασικής μουσικής, την απευθείας μετάδοση όλων των εκδηλώσεων μέσα από το Διαδίκτυο, γεγονός που σημαίνει ότι μπορεί κανείς να τις παρακολουθήσει όπου και αν βρίσκεται. Οχι ασήμαντο, αφού το φεστιβάλ φιλοξενεί καλλιτέχνες από όλο τον κόσμο, από τη Βραζιλία ώς τη Μαλαισία, ενώ έχει τιμήσει διαπρεπείς Ελληνες συνθέτες του εξωτερικού, όπως ο Τζων Ψαθάς και ο Χρήστος Χατζής. Πράγματι, πέρσι το ακροατήριο δεν περιορίστηκε σε όσους χωρούν στη φιλόξενη αίθουσα του πολιτιστικού κέντρου του ιδρύματος στην Αγριά, αλλά έφτασε τους 3.000 ακροατές μέσω Διαδικτύου.

Τιμώμενος ο Αλ. Σίμιτς

Φέτος, οι έξι συναυλίες του φεστιβάλ πραγματοποιούνται ανάμεσα στις 5 και 10 Απριλίου και δίνουν βαρύτητα στο τραγούδι και τη μουσική δωματίου. Τιμώμενος συνθέτης είναι ο Σέρβος Αλεξάνταρ Σίμιτς, ο οποίος στις 6 Απριλίου θα ερμηνεύσει ο ίδιος έργα του για πιάνο. Κατά την τελευταία συναυλία, η οποία θα ηχογραφηθεί για cd, ο Ντίνος Μαστρογιάννης, καλλιτεχνικός διευθυντής του φεστιβάλ, θα συνοδεύσει τον Αυστριακό βαρύτονο Γκέοργκ Λένερ στον κύκλο «Η ωραία μυλωνού» του Σούμπερτ.

​​Ευμέλεια ΙΙΙ, 5-10/4

Πολιτιστικό Κέντρο Ιδρύματος Ν. και Ε. Πορφυρογένη

Αγριά Βόλου.

Ελεύθερη είσοδος

www.evmelia-festival.org

Λάβετε μέρος στη συζήτηση 0 Εγγραφείτε για να διαβάσετε τα σχόλια ή
βρείτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει για να σχολιάσετε.
Για να σχολιάσετε, επιλέξτε τη συνδρομή που σας ταιριάζει. Παρακαλούμε σχολιάστε με σεβασμό προς την δημοσιογραφική ομάδα και την κοινότητα της «Κ».
Σχολιάζοντας συμφωνείτε με τους όρους χρήσης.
Εγγραφή Συνδρομή